Alla små budskap, påverkar det?

Vad tror du?
Har sett att Lindex hamnat i lite blåsväder. Det gäller barnjeans. 


Jag vet inte om jeansen loose fit ser likadana ut på pojk och flickavdelningen, det hoppas jag, eftersom barnkroppar är väldigt lika (förutom då att någon är lång, kort, rund, smal) men i övrigt är det könet som är den fysiska skillnaden på pojke/flicka. Hur som helst, så är det den här bilden som stör mig.

Jeansen heter loose fit. Pojkar ser självsäkra ut i dem. Flickor ser kissnödiga ut? Elr va?!
Detta är ett litet budskap om hur pojkar och flickor bör vara. En liten lapp i ett par jeans. Har stött på kommentarer som "vem orkar bry sig!" "Letar man fel så hittar man!" "Spela roll!" Etc.
Men vi har SÅ MÅNGA såna här små budskap runt omkring oss! Överallt finns de där små "betydelselösa" budskapen. Jag är övertygad om att det påverkar oss mycket mer än vad vi tror, mycket mer än vi anar.
Det handlar inte om att samhället ska göras könlöst som någon skriker när du delar en sån här bild. Det handlar om vilka budskap som sänds ut om hur man bör vara för att man har dick Elr fiffi. Jag vill så gärna att mina tjejer ska se ut som bilden på killjeansen, självsäkra. Jag vill aldrig att de ska pressas in i någon form om hur en flicka bör vara (i detta fall ständigt kissnödig?)  och visst, det är ju min och min mans uppdrag, att fostra dem till att bli självsäkra individer, tro på dem, stötta dem, guida dem. Just nu behöver de att vi som föräldrar sticker ut hakan, utanför den förelagde ramen (där många lidit)om  hur man bör vara (på grund av sitt kön) och reagerar! 
2015 knackar snart på.
1 Anonym:

skriven

Jaaaaaaaaaaaaaaaa jaaaaaaaa jaaaaaa så helt jävla rätt.

Svar: 👍
Magriffe Attack

2 Anonym

skriven

Jaaaaaaaaaaaaaaaa jaaaaaaaa jaaaaaa så helt jävla rätt.

Svar: 👍😊
Magriffe Attack