Sociala medier del 3. Nya perspektiv och drömmar.

Idag i en av grupperna på facebook, kom det upp fråga.
"Vad tycker ni om farsdagpyssel i skolor/förskolor? Borde det finnas?"
Min egen första spontana reaktion var : såklart! Varför inte?
Jag började läsa kommentarerna.....
Och det slog mig, nej det borde kanske inte finnas?! 
Min första spontana reaktion utgick ifrån mina barn, som bor med en mamma och en pappa. Klart enkelspårigt och bara från mina barns värld. Men den utelämnar alla som bara lever med en förälder! Alla som har en förälder som gått bort, alla som blivit lämnade av en förälder, alla som av olika andledningar inte kan träffa sin ena förälder, alla som har föräldrar av samma kön, alla som kanske kommit till genom donator etc. Listan kan göras lååååång. 
Märk väl att detta inte handlar om just farsdag utan även morsdag såklart. Bara det att farsdag är på söndag. Jag vill ju att alla ska få plats. Då är en specifik-dags-pyssel-till-specifik-person, inte aktuell. Det är 2014 nu, 2015 runt hörnet. Är det inte dax att "hänga med" lite?
Jag tror faktiskt att jag tycker det. In the name of love!
Jag är själv 38 år och har förlorat min älskade pappa, jag tycker att farsdag svider. Hur ska det då kännas för en kiddo?
Självklart spårade tråden ur med hårda, sarkastiska, ironiska kommentarer etc.
Men för mig öppnade frågan mina ögon, ännu en gång. Fördel med sociala medier. Nackdelen, den passiva aggressiva tonen som oftast förekommer tyvärr.

En annan lite mer ytlig dröm som väcktes......

Mini a tures lagerutförsäljning! Ren frossa! Någon gång ska jag åka dit! Har ju ändå familj i skåne! 
1 Anna Fransson:

skriven

Man skulle ju kunna utgå ifrån hur det är på just den avdelningen där ens barn går. Om alla barn har kontakt med sina pappor så tycker jag det är helt ok att pyssla ihop nåt till papporna. Personalen borde ju ganska snabbt få koll på ett barns familjesituation.

Svar: En bra lösning!👍😘
Magriffe Attack