Sociala medier del 4

Det här svårt. Och jag skriver helt utifrån mina egna referenser och åsikter.
Vad vi delar med oss av på sociala medier. 
Jag tycker att man kan dela vad man vill, i stort sett. Har inga problem med matbilder, barnbilder, hundbilder, fotbilder på sandstrand etc. Inte heller uppdateringar om bullbak, regnväder, träningspass etc.
Men. Det finns en gräns som jag personligen tycker bör hållas. Och det är, häng inte ut andra. 
Det händer då och då att det dyker upp screenshots av sms konversationer, eller arga uppdateringar, där gamla ex, familjemedlemmar, kompisar etc. Hängs ut. Jag får lite obehagskänslor av detta. Inte för att någon är upprörd, det är ju en del av livet. Utan mer......respekten?
Det känns på en.....lägre nivå? Jag blir nästan generad. Jag kan själv vara frustrerad, upprörd, arg, skitförbannad, känna mig orättvist behandlad. Men jag väljar att inte skriva det i min status på Facebook. Iallafall inte när det betyder att "hänga ut" andra. Jag tar inte heller screenshots av sms konversationer för att "visa alla" vilken idiot jag har att göra med. För oavsett vad jag tycker, så vill jag vara respektfull. JAG vill visa respekt. Strunt samma om den andra inte visar respekt (enligt mig) jag vill sköta mitt. Annars kan jag lika gärna sätta mig i sandlådan och kasta sand på de andra barnen. För det är ju så, att alla vill inte att vänner o vänners vänner o vänners vänners vänner ska läsa privata sms, eller "bråka offentligt". 
Att "hänga ut" används då som något slags vapen? 
Jag brukar undvika att kommentera dessa bilder och statusar, för det är ju trots allt någon som skrivit i nån slags affekt och oftast vill skribenten bara ha medhåll, bli klappad på axeln, struken medhårs, tröstad, få förståelse. Och det är ju svårt för en väns väns vän att veta hela historien. Blir inte så objektivt och någon målas ut som "bad guy".
Förslag, ta sånt med dina närmsta istället, privat. Både för din egen och andras skull.
Bara fundera en stund, skulle du vilja att "din motpart" hängde ut dig?
Aha, du kanske säger att hen redan gjort det? Att hen ändå aldrig visat dig respekt? Ok, fundera då om det är en ursäkt för att du ska behandla andra respektlöst? (Fast du själv är förbannad över att ha blivit behandlad respektlöst)
Just saying......
Kategori: Attack
Taggar: sociala medier