Barbiehus hos systrarna Attack.

Jag får ofta frågor om Filippas barbie/dockhus när det dyker upp på bild. Tänkte därför att jag ska berätta om det.
Det började med en bokhylla med två plan. Jag älskar ju att "fixa grejer". Sååå... Till Filippas 3-årsdag snickrade och fixade jag (med viss hjälp av maken)  på kvällarna när tjejerna sov. Vi tar ett rum i taget.
Sovrummet. Sängen är en gammal barbiesäng från 80-talet. Köpte en hel låda med gammla rosa barbiemöbler (halvtrasiga) på blocket för en billigt peng. Allt spejades vitt, för jag ville göra ett "ickerosa" barbiehus. Sydde egna sängkläder. Tapeten fick jag på en färg/tapetaffär. Gick in och frågade efter provbitar och fick gräva i världens största låda! Superschysst! Lampan i taket är en äggkopp i nån metall, hittad på myrorna. Byrån är oxh hittad på myrorna. Den är i trä och har nog varit något slags smyckesskrin, ommålad och klistrade dit träpärlor till handtag. Spegeln är oxå hittad på loppis, nån plastspegel som är ommålad och fastlimmad på byrån. Pallen i hörnet och den lilla trävaden på golvet är loppisfynd. Tavlan är en pytteram hittad på loppis och bilden nån gammal "filmis" oxå från loppis, Likaså vasen och blomman på byrån. Så väldigt lite är "riktiga" barbiegrejer. Väskan i hörnet är en gammal vintage barbieväska, hittad på....loppis!!! Haha!

Vi går vidare till badrummet.
Här inne är badkaret från barbie 80-tal, sprejat vitt. 

Golvet är handmålat med svart spritpenna. Toaletten är nån slags träburk hittad på loppis, ommålad. Blomma på golvet, en gammal lundby dockskåps blomma, hittad hemma hos mamma, så efter mig o mina syskon. Spegel och hylla ovanför badkaret är hittat på loppis. "Kristallkronan" i taket är en ljusmanchett hittad på loppis. Det jag är mest stolt över i badrummet är handfat, komod, hyllan med spegel ovanför handfatet, vattenkranen, sopkorgen.


Komoden är en gammal presentkartong. Handfatet en liten porslinsskål hottad på loppis, kranen är gjord av en skruv. Hyllan med spegel ovanför är locket till presentkartongen (komoden) med locket från en puderdosa från make up store i.

Sopkorgen nåt slags litet metallrör hittat på loppis. Alla småsaker ni ser är en del barbie och andra små docktillbehör hittat på loppis. Typ, köp en påse full med smågrejer för 10kr.
Nu vardagsrum och kök. Öppen planlösning😜


"Kristallkronan" ljusmanchett från loppis. Bokhyllan, pryllåda hittad på loppis, ommålad. Fotöljerna är barbiemöbler, ommålade och sytt egna fodral till. Bordet plastbord från ebay. Tv från ebay. Småsaker i bokhyllan loppis. Vasen, hittat på loppis, likaså blommorna. Rottingbordet spm tv står på, mitt gammla.

Tavlan, precis spm sovrummets tavla. Dalahästen är en äkta liten dalahäst som Filippa fick av en kompis i present till sitt barbiehus.


Haha! Ser nu att tvn är upp o ner!
Filippa är jätteduktig på att hitta smågrejer till sitt hus på loppis. Flera av grejerna i hyllan har hon hittat! Så kreativ tjej!

Nu går vi till köket.
Golvet är ritat för hand med spritpenna. Kyl, spis,diskbänk, gammla rosa barbiemöbler omsprejade. Stolen från ebay. "Babysittern" Filippas loppisfynd. 


Alla lösa smågrejer, loppisfynd. "Kakel" ovanför diskbänken är mosaik från panduro, borden ovanför är mönstrad tejp. Hyllan ovanför spisen är en liten plastgrej från loppis, upplimmad direkt på väggen. Bänkenskivan i svart på spisen är utskuren i "kapa lätt" en slags kartong kan man säga.


Filippas "babysitter"


En del möbler är fastlimmade. Säng, byrå, badkar, toalett, komod/handfat/badrumshyllor/speglar/tavlor, bokhylla, kyl, spis, diskbänk.
Vi är ständigt på jakt efter nya grejer. Och Filippa har börjat prata om att hon gärna vill ha en hiss! Vi får se.....
1 Lova Danielsson:

skriven

Fin blogg :)

Svar: Tack så mycket! Och detsamma! ❤️
Magriffe Attack

3 Agnes:

skriven

Men åh, så fint!! Vad duktig du är!!!!

Svar: Tack snälla!🙏❤️
Magriffe Attack

5 Ida:

skriven

Men HERREGUD vilket fullkomligt underbart Barbiehus!!! Så sjukt imponerad!!!

Svar: Tack!😊👍
Magriffe Attack

7 Anonym:

skriven

Så underbart barbiehus du skapat!!

2 meyav

skriven

åh vad häftigt!

Svar: Tack!😊❤️🙏
Magriffe Attack

4 Lina

skriven

alltså, du är den mest kreativa människa jag känner! Och vansinnigt duktig! Puss

Svar: Åh! Tack söta du!!!! Puss
Magriffe Attack

6 Anonym

skriven

S underbart barbiehus du skapat!!

Svar: Tack snälla!🙏💚😊
Magriffe Attack