Sociala medier del 2. Kärleksfullt?


Den här dök upp i facebookflödet till en vän till mig. Den var delad av en förskolepedagog med orden "så bra skrivet! Alla borde läsa!"
Det är flera saker med detta som stör mig lite. 
Att den delades av en förskolepedagog är det första. Låt mig förklara varför. Skälvklart har ju alla rätt att dela sin åsikt, precis som jag gör här och nu. Inga konstigheter. MEN, personligen är jag försiktig med ämnen som berör mitt jobb. För att mitt jobb är mitt jobb och privat är privat. De flesta vet ju om vad kag jobbar med och det känns inte proffesionellt att dela dömande av de jag jobbar med, alltså de jag möter i mitt jobb. Undrar hur det känns för alla föräldrar som pedagogen har som vänner på facebook? Alla de där föräldrarna som har valt att ha sina större barn på förskolan när de är föräldrarlediga med bebis? Alla de föräldrar som kanske har en kolikbebis som tar massor av tid och behöver sova på dagen när bebis sover? Alla de som har förlossningsdepression och knappt orkar ta sig upp för att ta hand om bebis? Alla de som har hyperaktiva barn som kräver att få springa av sig och stoja med sina kompisar? Alla de som är ensamstående och redan har upp över öronen med saker som MÅSTE funka? Alla de som ser och känner att förskolan är något som deras barn älskar? Alla de som väljer efter hur deras familj fungerar, behöver och hur de helt enkelt vill ha det? 
För texten är inte så....flexibel, inte så öppen, inte så nyanserad. Det finns inte plats för alla i den här texten som "pappa som prioriterar" har skrivit. Kanske är det så att om man frågade den här "prioriterande pappan" så skulle man bli "benådad", om man förklarade sin situation. Så kanske han skulle säga "men såklart menar jag inte just er unika situation, utan jag menar generellt" ok? Men det är här det blir intressant. Finns det en generell familj? Är inte alla familjer och individer unika? Och dessutom pratar vi om något som erbjuds. Du FÅR ha ditt/dina stora barn på förskolan när det kommer en bebis. Det är tillåtet och erbjuds av alla kommuner i sverige i olika utsträckning. Varför ska den här "platta" texten utan någon som helst nyans hejas på? Varför ska en förskolepedagog som alltså jobbar på förskola som erbjuder detta, offentligt heja på något så onyanserat?
Jag häpnar ännu en gång över oförmågan att öppna upp sig för att det ser olika ut för alla!
Och, jag har aldrig mött en förälder som inte vill vara med sina barn.
Nu, en bild från verkligheten.

Min älskade 4-åring i ett utbrott i parken. Gungan gjorde inte som hon ville. Och jag den usla mamman tog en bild på henne. 😜
Kategori: Attack
Taggar: dömande sociala medier verklighet
1 Mirjam:

skriven

Bästa bilden 😂😂😂

Svar: 😂👏👏👏😘
Magriffe Attack

3 Helen Harvigsson:

skriven

Toppen bra skrivet Magriffe, kunde inte hålla med dig mer!!!

Svar: Tack fina Helen!❤️😘
Magriffe Attack

5 Anonym:

skriven

Känner igen minen när man inte får som man vill😜😜

2 Anonym

skriven

Reagerade precis likadant!

Svar: 👍😘
Magriffe Attack

4 Anonym

skriven

Känner igen minen när man inte får som man vill😜😜

Svar: Hahahaha! Som de flesta😜😂😂
Magriffe Attack

6 Kimberly

skriven

SÅ bra skrivet! Tack!

Svar: Tack!😊
Magriffe Attack