En förskola att sakna.

Idag är dagen. Den absolut sista dagen. 
Vi har ju flyttat, det betyder även att tjejerna behöver byta förskola. Detta skär i hjärtat. Inte bara för att det känns hårt att barnen ska behöva lämna sin trygghet, sina vänner, sina rutiner. Utan oxå för oss föräldrar. Vi har haft förmånen att gå på den bästa förskolan av alla!
Filippa började strax efter att hon fyllt tvår år. Isabell var nyfödd.
 Att vi sökte till just den förskolan var för att den låg närmast. Vi hade ingen som helst erfarenhet (såklart, Filippa är ju barn nr 1) Så vi gick på bekvämlighet.Och min moster sa att "kolla om de har eget kök, fåga om personalen jobbat länge och kolla om barnen som går där ser snoriga ut" Det var lixom kriterierna vi gick på. 
Själva förskolan i sig, rent fysiskt är inget över det vanliga kommunala. Den ligger i ett tegelhus, bostadshus, byggt på 60-talet (gissar jag), gården är ganska liten och skuggig (dock nyrenoverad nu) lokalerna är småslitna etc.
Det som gör att vi allra helst skulle gå kvar, är "våra" pedagoger. De äe fantastiska!
Jag blir rörd när jag tänker på hur engagerade de är. Hur väl de känner våra barn. Hur väl de känner oss. De lyssnar.  Jag imponeras av deras ork.  De är med våra barn varje dag, de känner dem, de lär dem, de hör och ser dem. 
Huha, idag ska vi lämna dem. Jag är säker på att det kommer bli bra på barnens nya förskola. Men jag vet att jag barnsligt kommer jämföra (ja, jag kommer hålla det tyst för mig själv) Jag kommer muttrandes tänka "på vår förra föskola, gjorde pedagogerna si elr så"
Jag önskar att alla barn och föräldrar fick känna det som vi känner för vår förskola (läs våra pedagoger) Total trygghet.

Jag och min man kommer hämta barnen lite tidigare idag, tillsammans. Vi har ordnat med presenter. Jag gjorde en hel drös med silver örhängen i olika varianter, sen fick tjejerna själva välja ut vilka örhängen som de ville ge till vilken pedagog. Det var det absolut mest personliga vi kunde komma på.
Så alla på Solen och Rosen, samt J. Ni är våra barns idoler och förebilder, har varit vår och barnens trygghet och ni är otroliga! (ta med et här mailet när ni löneförhandlar!, alt ring mig så kan jag berätta för chefen om ert extra engagemang ;)
Så idag blir det lite kram och gråt-kalas! 
Sen väntar långt sommarlov, och i Augusti börjar nya äventyr!