En getaway och upplevelse! Scandic Star Sollentuna.

Förra helgen hade kids Agency utförsäljning av provkollektioner. 
Uförsäljningen hölls på Scandic Star Sollentuna.
Jag förstår varför hotellet ha "Star" i sitt namn!
Jag bokade in mig på hotellet för en egen liten "getaway". 
Alltså........WOW!
Hotellet ser inte jätteroligt ut från utsidan, en ganska annonym tegelbyggnad precis vid Sollentunas pendeltågstation.
. (pendeltåget som för övrigt går direkt från centralstationen och tar 10-20 min, inga byten och 3 min att gå från stationen till hotellet)
Hotellets entre ligger vid ett litet torg, där även en av ingångarna till enorma Sollentuna centrum ligger. (shopping ;)
 
Hur som helst, när jag kom in i hotellet.....så slungades jag in i LYX! 
Känslan i lobbyn är LYX! Det är luftigt, ljust, en enorm kristallkrona, trappor med vackra snirkliga räcken.
 En bistro, en liten shopp (ni vet jag-har-glömt-något-och-behöver-nu-shop, bara servicen i det!!!)
Och det bästa av allt, ett lugn! Personalen i receptionen var precis så avslappnat serviceminded som gör att du känner dig välkommen och speciell. 
Som småbarnsmamma så har jag alltid min familj i bakhuvudet, alla situationer, platser, personer jag möter "mäter" jag alltid med hur det skulle fungera med mina tjejer. Det är som en inbyggd "familje-scanning", som omedvetet jobbar dygnet runt. Oavsett om jag är med mina barn eller inte.
Väl framme vid receptionen ser jag att det är trappsteg uppbyggt för att även små personer ska kunna hänga med och se vad som händer vid incheckningen. (När min familj kom och hämtade mig dagen efter var Filippa uppe på trappstegen på 5 röda! Klart hon vill se vad de gör i receptionen)
 
Jag fick rum på våning 6.
Villket rum!!! Fräscht och rent!
Och vet ni, det var 2 rum! ett sovrum med dubbelsäng, 
och ett "vardagsrum". 


(Lyx på rummet 👆🏼)

I badrummet fanns det ett badkar (perfekt för små skitgrisar och trötta föräldrar) 
inte nog med det, i samma badrum fanns en dusch ochså! alltså nu menar jag inte badkar-med-dusch, utan, ena sidan av badrummet, badkar. andra sidan av badrummet, dusch. 

(Note the lyx 👆🏼. Me like. Plus i kanten med miljötänk med refill)
Hela familjen kan bli rena tillsammans, samtidigt! (tidsvinst i småbarnsträskrt ;)
Ett extra plus var hårtorken. Ja, de flesta hotell har hårtork på rummet idag, men oftast är det hårtorkar som är "inbyggda" i badrummet, ni vet, i nån gulvit plast med superdåligt blås, som överhettas bara efter 2 min och stänger av sig.
Här hade de en vanlig hårtork, som inte satt fast, så jag kunde själv välja var jag ville torka mitt hår! samt att den inte överhättades och stängdes av.
Jag trodde faktiskt att jag fått nå slags svit.
Dagen efter fick jag veta att ALLA deras rum (utom våning ett) ser ut så! När hotellet byggdes så var det nordens första "svit-hotell". Så det här lyxiga rummet är lixom standard! Fick ochså veta att på våning ett ser rummen annorlunda ut, då den våningen inte fanns från början. 
Hotellet är alltså fullt med perfekta familjerum!!
Tog en liten rundtur på hotellet, på våning 8 finns konferensloaler och spa/relax-avdelning. 
Spa/relaxen var jättefin!
 Ljust och med stora fönster. När jag kom in här så ångrade jag nästa att jag inte hade familjen med mig. Pool, bastu, fräscha omklädningsrum. Man  kan även boka in spa-behandlingar av olika slag. 
På kvällen tog jag ett glas cava i bistron på hotellet med goda vänner.
Sov som en gudinna. Ni vet ju lyxen att kunna sträcka ut sig åt alla hörn man vill! Utan att väcka eller störa någon.
Det som jag ser fram emot mest vid en hotellvistelse är frukosten. Det är lyx och för mig säger allt om ett hotell. (precis som jag bedömmer en sushirestaurang efter deras miso-soppa. Bra soppa = bra sushi)
Frukostmatsalen är stor, ljus, luftigt. På buffen finns ALLT. Äggröra, bacom, korv, pannkakor, sill, bröd, gröt, frukt, grönsaker and so on. 
Det är luftigt och gott om plats mellan de olika buffeerna, så du slipper stå i en kö och trängas. 

Och det bästa........det finns en....LEKHÖRNA!! 
Tack Scandic Star! Här skulle jag alltså kunna (rent teoretiskt) sitta med min man och ha den lyxigaste helgfrukosten utan att behöva avbryta efter 5 min på grund av rastlösa små individer!! Hotellet har även en egen maskot, Sigge, som mommer och hälsar på utanför lekhörnan. (Bild lånad, blev så till mig av Sigge att jag glömde fota! Haha!)

När jag åt frukost så kom min man och mina tjejer till hotellet. Filippa skulle hänga med mig på utförsäljningen. Såklart sprang ju tjejerna runt och spanade in allt (ni vet, sådär som kids gör) Direkt så kände jag hur jag ville ha koll så att de inte störde personalen eller andra gäster. Men vet ni, på Scandic Star i Sollentuna, behöver man inte känna sig besvärlig för att man har barn! ALL peronal jag mötte under min vistelse, hade ett lugn, ett leende och verkade inte ett uns besvärad av barn. HUR OFTA UPPLEVER MAN DET??!!! nä, precis, inte ofta.
Jag gillar oxå att scandic har miljötänk, överallt blir du påmind om miljötänk. Sopsortering på ditt rum, ekologiska prudukter på frukosten, energispar på ditt rum i form av att ditt nyckelkort behöver sitta i för att lamporna ska fungera. And so on.
Nästa gång jag bor på Scandic Star i Sollentuna, så tar jag med hela familjen på en getaway. 


Och jag kommer bo där igen, var så säker.
Scandic STAR lever upp till sitt STAR, fem gånger om. 
Happy Saturday!
Kategori: Attack kidmattack
Taggar: barnfamilj, hotell, scandic star sollentuna, utförsäljning, service, frukostbuffe, kids agency resa med barn,