Vem addar du på Facebook?

Nu har ju facebook (fb) funnits i några år.
Jag har själv varit med från ganska tidigt, 2005. Mycket har hänt sen dess och forumet att har utvecklats och används annorlunda och mer nu. Mycket på grund av smartphones skulle jag gissa. Jag upplever att alla använder facebook väldigt olika. En del för att nätverka inom sitt yrke eller intresse, andra för att hålla kontakten, vissa för att maknadsföra sig själva, några för att kunna uppdatera sin familj (som bor långt bort) om barn och barnbarns vardag. And so on.....
Alla olika.
Jag vet vissa som addar alla de träffat, även om det bara är en gång, några rensar sin vänlista kontinuerligt och tar bort såna som de ej haft kontakt med inom en viss tidsram, några väljer strikt bort arbetsrelaterade relationer, andra har bara sin familj ovh absolut närmsta vänkrets på sin vänlista. 
Detta är ju helt upp till var och en hur man vill använda sin facebook. Precis som det är upp till var och en vem man vill ha i sin telefonlista i sin telefon, eller vilka addesser man är intresserad av att ha i sin addressbok. För jag personligen ser facebook som en förlängning av min telefon/addresslista jag har i min telefon, typ. Och det finns ju ingen som kan ha en åsikt om det! eller?......
Så är det ju förståss, att många har åsikter, bli sårade, ifrågasätter tyst för sig själv. etc. "varför är hen vän med den och inte mig?" "varför tog hen bort mig?" "varför svarar inte hen ja på min vänförfrågan?"
Jag vet svaret! ALLA använder facebook OLIKA! inget mer än så.
Personligen har jag aldrig begränsat mig alls på facebook, men har på senare tid börjat fundera i dessa banor.....
Vilka vill jag ha på min vänlista? vilka är mina vänner? hu vill jag använda min fb?
Tankarna sattes igång när jag fick ett fint meddeland privat på facebook, av en ganska ny vän, som förklarade att hen tänkte ta bort mig från sin vänlista. För att hen ville bara ha sin familj och närmsta familj på sin facebook. Hen bad mig att inte ta illa upp, vilket jag absolut inte gör såklart. Efersom jag vet att alla använder sin fb på just olika sätt. Det handlar om intrigritet. Och det ser olika ut för alla, det bör respekteras tycker jag. Hu man hanterar sin Facebook är en högst privat sak.
Det är mycket som börjar få kontur runt mig.
Happy sunday!