Att sikta och nå mål.

Jag imponeras av personer spm är trägna. Som har mål och sakta arbetar mot det. Personer som kan gå kringelkrok och bitvis "bita i det sura äpplet", för att de vet vart de ska. 
Önskar att jag var mer så. Min man är så. Otroligt imponerande. 
Jag vill att det ska gå fort. Och helst utan motighet. Så är det.
Just nu håller vi på (eller min man) att fixa i lägenheten inför fotografering/försäljning. Och han är sådär målmedveten. En sak i taget. Tålmodigt. Planerat. Strukturerat. Otroligt.
Jag vill göra allt. Fort. Samtidigt. Och helst igår.
Det har funkat många gånger i mitt liv. Nästan alltid. Men det sliter att vara "hetsig". Kraft. Stress. Energi. Och många gånger på bekostnad av lycka och välmående.
Jag får börja öva på att vara trägen. Helt klart. Ultimat att kunna vara både trägen och hetsig. Allt beroende på situation. 
Nu är påskhelgen över. Massa godis. Mat. Familj. Sol. Och sömn! Jag älskar att sova. Till saken hör att jag inte sovit en hel natt på 5 år. Det beror inte på våra barn. Det beror helt (eller mest) på
Min "hetsiga" hjärna. Högvarv. Jämt. Dygnet runt. 
Jag ska träget öva på att jorda mig och kunna vara mer tålmodig. Fokuserad. 

Kategori: Attack
Taggar: lattemammor mini rodini ticket outdoor

En lång kort helg.

Tiden rusar fram. 
Ledig i fyra dagar. Fokuserat på att fylla med mumsiga grejer. Tyvärr kom magsjukan. Filippa var uppe och susade på 40.6 i feber! Två kaskadspyor i vår säng, lakanstvätt*2 mitt i natten. Och hon fick duschas av. Lilla tappra person. Hon är sån kämpe när hon är sjuk. När våra barn är sjuka så funkar det så här hemma att allt annat står på "hold", och så följer vi dem. Dvs. Man äter och dricker precis vad man vill, när man vill, och så sover man hur mycket och var och när man vill. Jag är så övertygad om att deras kroppar vet vad som är bäst för dem. Ja, såklart leder vi. Filippa funkar så att vi kan presentera/fråga om hon vill ha ditt eller datt, och hon vet själv vad hennes kropp kan ta emot.
Nu är det isabell och jag som har stökiga magar.......hoppas det stannar vid "stökigt".
Filippa och jag sov 2.5 timmar idag mitt på dagen. Så skönt. Vi sov tungt. 
Igår var vi på landet hos min mamma och åt påskmiddag. Tjejerna lekte i lekstugan och plockade blommor med sin moster. De älskar att vara hos sin mormor. Utelek ftw! 
Planen är pyjamasdag imorrn. Alla behöver vila och ladda upp inför veckan.
Känsligt ämne.

Nu förväntar du dig kanske något djupt? Något svårt, stort, komplicerat som berör. Men vet du, det handlar om barnkläder. Känsligt ämne? Ja, alltså själva plaggen i sig är nog inte ett känsligt ämne. Eller, ja det beror på om man tittar på tillverkning och giftiga ämnen i kläder. Men det är från det perspektivet jag skriver nu.
Barnkläder är ett stort intresse hos mig, passion skulle jag säga. Ser mig själv som en person med ialfl lite koll på märken etc. Jag handlar mycket kläder till våra tjejer, kläder och skor. För jag älskart! Det är så roligt! 
Ibland stöter jag på personer som har en hel del åsikter om detta. På ett....hur ska jag säga?.... Klumpigt subtilt sätt..kan man säga så?
Det går ut på att "hur kan man lägga så mkt pengar på kläder till barn?" Att det är idiotiskt, eftersom de växer så fort. Givetvis är det ju ingen som säger rakt ut till mig "jag tycker att du är en idiot som lägger pengar på dyra kläder till dina barn!" Utan mer...."jag skulle aldrig köpa ditt elr datt, de pengarna kan jag göra annat för"  detta beror nog till stor del på att jag köper mkt franska och danska barnkläder, och en del svenskt, som är något dyrare än ex. Hm/Lindex. Alltså rent ut "märkeskläder". Varför blir människor lite...provocerade av detta? Jag ser det som ett intresse, en hobby. Har aldrig hört någon som blir smygpikad för att den ex håller på med golf? Ridsport? 
Förr brukade jag "försvara" mig. Nästan ursäktade mitt "idiotiska" stora intresse. Men nu struntar jag i det. Skitsamma. Alla är ju fria till sin åsikt så klart. Personligen skulle jag aldrig lägga pengar på att samla på whisky, eller spela golf, eller rida, och det är ju för att jag inte tycker det är roligt. Men jag brukar inte tala om det för personer spm har just det som intresse. Varför skulle jag göra det? Det är ju bara ett val av den personen, inget fel eller konstigt utan något som den personen gillar. Vad härligt för den! 
Men jag undrar och är nyfiken på varför dyrare barnkläder väcker så mycket åsikter? 
Vad säger du?Värde.

Värdet i livet. Värderingar. Låter så tråkigt o slitet. Ibland tycker jag att ord tappar sin tyngd. Jag vill göra nya ord. Mumsigt är ett bättre ord. Och matigt. Bra ord jag gillar. Inte nya ord, men bra ord. Mumsigt i livet är det goda. Mina barn, min familj, min man, gott sällskap, goda vänner, kreativitet, mammas brygga i solen, Skånes stränder, garva med systrar och bröder, varma täcken i soffan, god mat, gott vin, hänga, göra utflykter med familjen, vänner, vänner där tiden kan gå men när vi ses är det som ingen tid gått. And so on...Matigt är utveckling, nya perspektiv, kreativitet, hjärnan får arbeta, förstå andra och mig själv, prata, diskutera, fördjupa, vända, vrida, reflektera.
Kontentan är att livet ska vara mumsigt och matigt och nu är jag dödshungrig.


En hyllning till tjejernas förskola.

Jag läser ofta om föräldrar som är missnöjda eller otrygga med sina barns förskolor. Möter ibland föräldrar som inte känner att deras barns behov blir hörda, att föräldrarna själva inte blir hörda.
Vi är så lyckligt lottade.
Den förskola som våra tjejer går på är fantastisk! Kanske inte lokalerna i sig, de är lite slitet och gården lite skuggig, liten och småtråkig. Men. Personalen är underbar! De lyssnar, ser och känner våra tjejer. Jag säger ofta de till personalen på båda tjejernas avdelningar. Tror inte att de får höra det överdrivet ofta. Och vem kan uppskattas för mycket?! De är så engagerade! Jag är så glad för detta. Det är aldrig problem att lämna (med undantag för den där morgonen när någon av tjejerna har sovit knackigt) jag är övertygad om att det beror på att de trivs, och att vi som föräldrar känner oss så trygga med att de spenderar långa dagar där.
För det är så, våra tjejer går långa dagar. Vi jobbar båda 100%. 
Tack världens bästa förskola! Fredagsklugn.Kreativitet.

Det är min pulsåder. Min mat. Min meditation. Mitt ansvar, mot mig. Om jag inte får vara kreativ så dör jag. Vissnar ihop till en trött säck. Vi pratar överlevnad och medicin. Kreativitet kan man vara i allt, om man vill. Ett obegränsat ord. En hjärnkapacitet. Ett vara. Går och ska inte stoppas.
Är kreativitet en talang? Medfött? Vem är kreativ? Vad betyder det att vara kreativ?
Min pappa sa att den late är den mest kreativa. Alltså, den som är lat och vill ha något eller något gjort, den finner lösningen. Kul tanke. 
I min värld.
Är kreativitet inte snyggt, rätt, fel, fint.
Det är personligt. Högst personligt och hjärtligt. Kommer det från...inuti, rakt ut, utan att slipas, korrigeras, då är det sant. Och allt som är sant berör. 
Det är också lösningsorienterat. Trist ord. Men som en kraft att inte ge upp, bara hitta nya, andra vägar. Om man vill.


Lördag i livet.

Varit på fint dop idag. 
Den kyrkan vi var i har jag varit på dop och begravning. Helt olika delar av vänner/familj. Konstigt att "bitar av livet" från olika håll möts på en och samma plats. Jag blir alltid rörd, eller berörd på allt som händer i kyrkan. Gillar kyrkan. Kanske inte just religionen. Men kyrkan som byggnad och ceremonier. En stillhet. Lugn. 
Min man är på middag med vänner o jag har hängt själv med tjejerna. Både mysigt, tråkigt, skönt. Som allt i livet. Blandat.
Skulle vara coolt att bygga om en kyrka till ett hem. Mysigt. 
Längtar för övrigt vansinnigt efte att få flytta in i vårat nya hem! Men det är ett tag kvar. För den sakens skull får tiden gärna gå fort. Annars skulle jag nog vilja dra ner på tidstempot lite....om jag tänker, gråa hår (fått massor) att barnen växer (men den är blandat dagligen) beach 14 (lagt på mig några trista kilon sen jobbstarten i augusti) 
Ok. Blandat. Igen.
Nu ska jag nog snart blanda ner mig bland våra täcken.
Avslutar med lite blandade bilder från veckan. Älskar baddräkterna från mini rodin! 
Over and out.