2014-2015

Inga löften. Inte bra på sånt. Speciellt inte när det gäller mig själv.
Men jag har önskningar och förhoppningar inför 2015.
2015 blir ett bra år. Ett gott år. Med rätt fokus.
Ta hand om er o skit i fyrverkerierna.

REA-shopping, julklappar och lov.

Mina bästa julklappar.
Älskar den! En skål/boul att dricka kaffe ur. Min älskade kusin har gjort den.

Alltså. Inga ord behövs. En macbook air.
Vita birkenstock. Coolt. Bruna fötter och ben. Ping!
Bästa hudvården! Använder som bodylotion till både mig o tjejerna. Använder även i annsiktet. Perfekt för mig som är en torrboll och har atopiska eksem. Ni som är torra, tänk på att den ingrediens som står först i innehållsförteckning på hudvård, är det som det finns mest av i. 99.9% är det Aqua = vatten = uttorkande. Just saying.....
Filippa tyckte att lego var bland de bästa klapparna. 
Jättekul att bygga ihop! Friends lego i all ära. Men när tjejerna sov hos farmor och farfar fick de med sig sin pappas gamla lego hem (typ 4 kg!) så underbart att de sparat det! Vi har suttit och byggt alla 4 ikväll! Skitkul rent ut sagt!
vi hann med Ikea för någon dag sen, köpte de ganska fula men praktiska förvaringsmöbeln trofast till tjejerna. Perfekta backar för lego/playmobil/sylvanian som tjejerna börjat leka med.
Filippa på Ikea i, hemstickad regnbågsmössa, hm kappa, klänning från mini a Ture, jeans från hm, och uggs. Slappt cool.
Isabell på Ikea i ikks jacka, ikks klänning, hm jeans och några slags uggsliknande skor från campadre.

Jag har rea shoppat på babyshop.
Det här. Tunika o jeans från scotch n rebelle. Väst från NONO, skor från danska angulus. Jeansen åker tibax, var inte alls coola i verkligheten. Skorna är att dö för! Snyggdöden! 
Isabell kommer få ett par i guld/brons. De är på väg från oii.
I övrigt har vi idag åkt skridskor alla 4. Måste säga att Isabell 2.5 år var imponerande, första gången på grillor idag och hon har lärt sig att stå själv. Hon har fått sin pappas gamla hockeygener Tror jag.😊 

Cool och självklar i sina rör. Precis som pappa❤️
Jag och Filippa är lite mer.....vingliga och pipiga....hahaha....vi trivs bättre med pyssliga grejer. Men såklart gillar vi skridskor oxå.
Over and out.
Kategori: Attack hemma kidmattack
Taggar: Ikea angulus barnrum danskt familj lego rea scotch n rebelle shopping skridskor

De där timmarna

Ni som har småbarn vet vad jag menar. De där dygnet/timmarna som man som par ska ha barnfritt. När man ska hinna sååååå mycket......slapa, "göra vad man vill", ta vara på tiden och gör nåt kul, gå på bio, ligga o läsa, ut o äta, sova,  rensa källaren.....and so on......
Min man är just nu och lämnar tjejerna hos farmor och farfar. Vi åker dit imorgon eftermiddag o hämtar dem, samt stannar på middag.
Så nu ska vi vara sådär "skönt avslappnade" och göra allt ovan.
Ingen press.
 

julafton 2014

Det är julafton 2014.
Vi sov ganska knackigt, isabell grät och hade ont i örat. Fredrik har varit hos läkaren nu på morgonen med henne. Hon har öroninflammation på ena örat. Ingen penicilin förens efter tre dagar, såklat. Helst slipper vi det. Hoppas det läker ut av sig själv.
Det första Filippa sa när hon vaknade vid 0600 var : vi glömde sätta ut gröt till tomten!!!
Sen rusade hon ut i vardagsrummet och upptäckte alla julklappar! Tomten kom fast vi hade glömt gröten!!!!
Vi åt en oglamorös frukost framför frost-filmen (öppnad julklapp) Isabell sin favoritfrukost, bredbar leverpastej med sked, och Filippa knäckebröd med smör. Vardagsrummet är ett inferno av leksaker, duntäcken, blandat med vikt tvätt etc. 
Vi har inte julstädat, barnen har öppnat alla sina julkalppar, vi går runt i pyjamas. Allt är så långt ifrån perfekt man kan komma. 
Så småningom gör vi oss iordning och tar oss ut till min mamma och fortsätter fira där. 
Ta det lungt idag allihop. Tänk på vem du vill att julafton ska vara härlig för.
 
 

Tjejerna


Smaka på barnfattigdom.

Jag har aldrig förstått det här med barnfattigdom. Hela tiden tänkt, vaddå? Vi lever i Sverige?! Inga barn svälter väl här?! 
Så naivt av mig.
Det kanske inte handlar om ren och skär svält.
Men det handlar om den standard vi har i vårat samhälle. Om trygghet. Om utanförskap. Om vård. Etc.
Det är nu ett tag sen jag insåg detta. 
Och jag älskar att vår kommun bestämt att skippa ex skolfotografering. För jag förstår ju varför. Jag ser ju oxå barnen som går i aningens för små kläder. Aningens för kall jacka. Lite väl slitna skor. Etc.
Och i fredags tog min dotter på 4.5 år mig till ett nytt plan av förståelse.
Jag ska berätta :
I torsdags hämtade jag tjejerna på förskolan som vanligt. Vi gick hem som vanligt. Vi gjorde allt annat som vanligt. Men Filippa hade denna dag med sig 3 st kort (som hon kallade det, jag skulle säga teckningar😊) det har hon med sig varje dag hem. Men jag märkte snabbt att dessa 3 kort var lite viktigare än vanligt. Hon satt länge vid köksbordet och ritade, klistrade, med stor omsorg och djupt engagemang. Hon pratade samtidigt om sina förskolepedagoger. Jag halvlyssnade och fortsatte med matlagningen.
På fredag morgon när jag och tjejerna klädde på oss för att ge oss iväg till förskolan, var Filippa mycket noga med att korten skulle med och de fick inte bli skadade/förstörda på väg till förskolan. Jag satte mig på knä framför henne och medans jag under hennes stränga bevakning packade ner korten försiktigt i min väska, så frågade jag. Vem ska få dem? Förskolepedagogerna. (Eller fröknarna som Filippa säger) varför då? Frågade jag. (Givetvis med intresse o nyfikenhet) för att de fick så mycket presenter igår, svarar min puff. Jaha? Av vem då? Undrade jag. Av alla andra barns föräldrar, svarade hon. 
Kniven i mitt hjärta. 
Många föräldrar hade fint givit pedagogerna julavslutningspresenter på torsdagen. Filippa hade sett detta och ville oxå stolt ge present. Så hon fixade själv. 
Här blir det dubbelt i mig. 
Jag tycker det är enastående att min coola unge fixar o gör fina presenter själv! Men vad de drev henne till det? Jag gissar att det handlar om att hon inte ville vara utanför, känna sig sämre etc. 
Jag förklarade för henne att idag skulle hon och isabell få ge paket oxå till sina fröknar. Pappa skulle ta med dem när han hämtade på eftermiddagen. Men de fantastiska korten skulle hon ju såklart ge ändå!
Vi köpte julavslutningspresenter till våra 6 pedagoger. Som vi uppskattar och är så trygga med. De 6 personer som vi litar på varje vardag. Såklart vill vi visa vår uppskattning. En uppskattning som vi har råd med.
Men alla föräldrar har inte det. Faktiskt. Och jag förstår det.
Filippa och Isabell lämnade stolta över paket på eftermiddagen, precis som "alla andra". På kvällen när vi pratade om paketutdelandet vid middagen och jag frågade hur det kändes (för jag påminner mig om att fråga hur saker känns, tror att det är utvecklande för att verbalt kunna utrycka känslor) så sa Filippa att det kändes bra och roligt, men att det inte kändes bra dagen innan.
Här kanske någon tänker, men vaddå? Det är inget tvång att ge! Sant. Elr. Men man behöver ju bara ge vad man kan! Kan ju baka nåt?! Sant. Elr. Det är inte rättvist i livet, det kan man inte skydda barn ifrån! Oxå sant. Elr. Vill du att man ska förbjuda det eller?!! Nej, det vill jag inte. Jag tycker det är fint o mysigt att ge uppskattning till de som är med våra barn så mycket, som tröstar, snyter, byter, lär och leker. Men hela saken hamnade i min 4.5 årings perspektiv, jag såg från hennes 110 cm långa värld. Och det är andra saker som är viktiga där. Icke att förringa. 
Jag vet inte hur, men jag önskar av hela mitt väsen att vi vuxna på alla sätt vi kan, får alla barn att känna sig med och aldrig uteslutna. 
Ibland känns verkligheten för tuff.

Det jag älskar

Efter min familj.
Är att göra smycken. 
Keep it together.Detta gör mig varm och fylld av hopp!

Det första jag möttes av idag i mitt facebookflöde idag.
En hjälte! En pappa som jobbar i samma förskola där hans egna son går.
Hans son som blir retad för att han gillar "tjejfärger" (???!) rosa, rött och lila.
Pappan drar på sig fruns klänning och går till jobbet. Klart blir barnen intresserade, och först retas de. Men pappan möter barnen och får igång en diskussion om saken, ställer frågorna som får barnen att öppna upp, tänka till. (Så som alla föräldrar borde göra, om vi vill ha ett samhälle där alla får plats och blir accepterade, respekterade) till slut kommer det gemensamt fram till att det spelar ingen roll vad för kläder och vilken färg man bär. Helt fantastiskt! Det är inte barnen som har problem med att alla är olika, det är vi vuxna! Om vi vuxna tar vårat ansvar och öppnar upp vårat sinne, då kommer förändringen. 
Hela artikeln kan du läsa här : http://www.expressen.se/gt/pappan-i-klanning--for-att-stotta-sin-son/
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Kategori: Attack
Taggar: acceptans alla är olika kärlek respekt

Danskt all in!

Idag blev det danskt all in. 
Tjejerna älskar klänningar! De som de har på sig idag var tänkta till julafton, men eftersom Isabell vill vara lucia på julafton och Filippa har en annan dödsfin klänning till julafton så fick de ha dem på sig. De är så galet mjuka klänningar, så jag förstår att de vill ha dem på sig. Från mini a Ture. Båda har strumpbyxor från danska mp-socks, ochså mjuka. Även Isabells glittriga strumpbyxor är mjuka, trots att de är just glittriga.

Filippa har idag mini a Tures vinterbyxor och jacka. Mössa från ticket outdoor och skor från bundgaard. Allt danskt. 
Byxorna är sååå smarta i benen, med två snölås Och ändå så lätta att få över skorna. Fick tala om för förskolepersonalen att Filippa inte behöver ha galon över, även om det blir blött. För de klarar vatten utmärkt. Allt rätt. Snygga, sköna och praktiska. 
Isabell har sin ticket outdooroverall och bundgaards trigger boots, som Filippa oxå har.
Inte svårt alls att klä tjejerna nu när de har så bra kläder.
Danskarna är fantastiska på just det jag vill ha! Coolt, fint och praktiskt.
Love it.
Kategori: kidmattack
Taggar: bundgaard danska barnkläder kidmattack mini a Ture ticket outdoor

Tips på gulligt nattlinne.

Våra tjejer gillar nattlinnen. De tycker att de har klänningar på sig då. 😊
Jag gillar den lite gulliga/romantiska stilen på nattlinnen, men tycker att det är ganska svårt att hitta. För ett tag sen på lager 157 hittade jag tunna vita tunikor/blusar till större barn (strlk 150 och 120) sommartunikor/blusar. 
De blev perfekta nattlinnen till tjejerna. Filippa är 4.5 år och har strlk 150 på sitt, isabell är 2.5 år och har strlk 120 på sitt. Tycker de är superfina!
Blanda stil.

Jag älskar att blanda stilar. Gärna slappt och lyxigt. Bohempricey. 
Har fått ett fantastiskt armband av en fin vän. Glittrigt till tusen!
Och har hittat ett par supercoola converse för en billig peng på myrorna. Jag är ingen converse person egentligen. Men de här fastnade jag för.
ser framför mig ett par ljusa slitna jeans, alt. Jeansshorts. Vit t-shirt eller linne av nån lyxigt kvalité. Enkelt och utan tryck etc. Brunbränd och med detta
Blir en hit i sommar!
Slappt, coolt men lyxigt.
Och såklart min campomaggiväska till. 

 

Fynd.

Gillar eBay. Hittat coola vårskor til Filippa. Knallrosa håriga från KENZO.

Kommer bli hur coolt som helst.
Tror stenhårt på den här kombon.
Enkelt men coolt. Ballt och gulligt.
Min stil.👍
Kategori: kidmattack
Taggar: eBay fynd kenzo mini rodini outfit

#kidmattack outfit inspo

Instagram : magriffeattack
Hastag #kidmattackUtförsäljning!

Tips på en utförsäljning.
Märket more stories med fantastiska priset 10kr/plagg!!!! Imorgon onsdag, ta 3 betala för 2!


Utförsäljningar, outfits och första advent.

I fredags var jag på mini Rodinis utförsäljning. Hade innan fått se fina bilder av god shopping från de som var på VIP-utförsäljningen. Kändes roligt, som ett bra utbud. Jag är ju som bekant mest förtjust i deras ytterplagg och jeans. Bara enstaka mönster/print på kläderna. Visste att jag skulle köpa jeans till Filippa och hoppades att kanske hitta en pico-jacka i lila. En utförsäljning är utförsäljning, och man får fynda bland det som finna, så är det ju. 
Jag stod i kön och fick träffa flera härliga roliga tjejer som jag annars bara "träffat" i olika snackisgrupper på fb. Det gjorde helt klart dagen! För utförsäljningen i sig var inte någon hit tyvärr. Jag var en av de 20 första in på fredagen, men det kändes som att komma in sista dagen på en utförsäljning. Jätte utplockat. Lite trist, eftersom bilderna från VIP-shoppingen såg så "lovande" ut. Jag kom hem med 2 par jeans till Filippa, en mössa och en supercool klänning till Isabell. Klänningen var ett sample och är inte ens märkt med mini rodini. Men den är i en liknande modell som det svarta klänningen med katter som finns ute nu.

Här med glittriga strumpor från danska mo-socks och skor från kenzo.
På lördagen var jag en kort sväng på livlys utförsäljning, det var sista dagen. Jag är inget stort fan av livly, men älskar deras tights! Speciellt deras randiga. 

Filippa här i mössa från mini rodini, kappa från hm, sjal från loppis under min gymnasietid, tights livly och på fötterna uggs.
T-shirt marc jacobs och kofta från wheat.
Senare på lördagen var det första adventsgalej Hos mormor. Gissar att vi "bara" var 40 pers i år. 😊 Filippa körde all in på danskt då.

Jacka, klänning, strumpbyxor från mini a Ture, skor bundgaard. Rosetten kommer från accessoaries by helmina.

Min vackra unge!❤️
Lite övriga outfits.

Tröja - aya naya. Jacka - mini rodini. Kjol - petit bateau. Leggings - mpsocks skor - Nike. 

Bibbi❤️
Kappa - secondhand. Tights - bondon organics. Skor - emu.

Kofta - aya naya. Tröja - wheat. Byxor - wheat. Skor - bundgaard.

Byxor - mini rodini. Tröja - mini a Ture. Kofta - mini a Ture. Skor - bundgaard.

Isabell i en enkel klänning från livly.

Vi har även hunnit med att få upp julpyntet här hemma. Och bakat pepparkakor (som åts upp samma dag)


Julstjärna och obligatoriska julkatter.

Det är mest jul i köket. 
Älskar vår kökshylla med massa olika grejer. Mest sånt som betyder mycket, fina presenter och ärvda pinaler. Och nu, tomtar. 😊
Kategori: hemma kidmattack
Taggar: bondon organics bundgaard julpynt kids outfit mini a Ture mini rodini utförsäljning