När det känns grått och trist.

Jag är aningens seg just nu. Trots d-vitaminkick. Det är grått ute, känner mig glåmig (ja, solade inte så mkt eftersom jag låg sjuk några dagar på kanaris) inte tränat på säkert två månader, sköter inte min mat så jättebra. Ja, ni förstår säkert.  Hur som helst vaknade jag imorse och bestämde mig för att "piffa". Lite mer noggrann med smink och hår idag. Favoritsmycken på. Kilklackar på. Och nu sitter jag på tunnelbanan och känner mig lite finare än vanligt. Lite mer energi.   Ja, kanske finns det nån som tycker att "en person ska kunna känna sig fin utan attribut" etc. Och det är ju sant. Men det är ju inte heller fel att....hur ska jag säga....ta hand om sig själv...?....ge sig själv att känna sig fin. 
Filippa ville imorse ha på sig en klänning hon valde på Kanarieöarna, en helt armlös klänning, en sommarklänning. Först sa jag nej, det är ju en sommarklänning. Men sen tänkte jag om, och vi förhandlade oss fram till komplettering med tights och kofta. Hon gillar den och hon känner sig fin. 
Alla nöjda.
 

Gran canaria.

Vi kom hem i lördags från gran canaria. Vilken vecka! Perfekt klimat med små barn. Lagom varmt, som en bra svensk sommar. Har aldrig varit på den här typen av resa förut, såå anpassat för en barnfamilj. Det fanns något för alla åldrar att göra. Vi åkte med Fritidsresor. Vår stora tjej var anmäld till bamseklubben, hon var supertaggad när vi fick bamseryggsäck, keps o tröja hem på posten någon vecka innan avresa. Och på plats bar bamseklubben ett äventyr. Vi hade även bokat vagn til vår lilla tjej, den stod på rummet när vi checkade in. I frukostmatsalen fanns det en egen frukostbuffé för barnen "kids corner". Vid alla bord i matsalen stod det barnmatstolar. Det fanns en "bod" på poolområdet där man hämtade ut badhandukar. Det fanns en lite läkarmottagning på området (som jag tyvärr fick uppsöka, men den storyn hoppar vi över här) det var shower på kvällen, minidisco och pizzaparty. Allt möjligt fanns! När vi checkade ut så kunde vi checka in vårat bagage i receptionen på hotellet, såg inte bagaget mer sen förens hemma på Arlanda. Sköööönt! Klart en bekvämlighetsresa med små barn. 
Det var ochså skönt att komma hem och börja vardagen igen och märka att det blivit ljusare på morgonen! Tjoho!!! 
Jag har klart fått mersmak på att åka iväg vid den här tiden på året och tanka d-vitamin.