Bondon organics

Igår fick jag hem finaste tightsen och t-shirten från bondon organics. 
Alltså wow!
Min 2.5 åring började skratta och klappa händerna när hon såg kläderna! Det är ett bra betyg!
Kvalitén känns helt fantastisk. Mjukt, välgjort och äkta. Detaljerat arbete och organic cotton. Svenskt. Lyxigt. Och bra priser. 
Isabell drog på sig tröjan med vattenmeloner direkt! Och idag går hon stolt till förskolan.Tips på utförsäljningar.

Det är två stycken nu till helgen.

Och

Enjoy. 😊
Kategori: kidmattack
Taggar: how to kiss a frog mini rodini utförsäljning

God service är så sällsynt.

Ni vet ju att Filippa önskar sig ett dockhus som passar barbie, och det ska ha hiss. 
Som uppladdning för hennes nya rum har jag letat och letat efter hus med hiss. Barbiehusen som säljs är så vansinnigt plastiga, rosa och superdyra. Allt negativt man kan tänka sig.
Kidkrafts dockhus är superfina, i trä, stabila och dyra. Hittade ändå ett hos ABC leksaker till ett ok pris, och med hiss. Toppen!
Dock kom ett mail efter några dagar att varan tagit slut hos leverantören och de inte hunnit uppdatera sin hemsida, de bad om ursäkt och frågade om jag ville köpa ett annat dockhus från kidkraft (de har flera på sin hemsida) 
Jag blev jättebesviken! Och irriterad. 
Mailade tillbaka att hissen och prisklassen var det som var viktigt. 
Svaret kom snabbt och utan krångel. De erbjöd ett annat dockhus från kidkraft (som är dyrare) men till det priset jag beställde första huset! De bad återigen om ursäkt och jag fick det fina erbjudandet eftersom de sa att de själva gjort fel. De mailade med en bild på det nya dockhuset.
Detta är för mig service. De erkänner sitt fel (även om det kanske är så att det är deras leverantör som inte uppdaterat ordentligt till dem) jag som kund är ju inte intresserad av förklaringar till varför det blivit fel, jag vill ju bara ha en lösning. Det är mycket ovanligt och mycket proffesionellt i mina ögon, att förstå och ha det tänket inom service. 
Applåd till ABC leksaker! Ni har koll!Kategori: Attack kidmattack
Taggar: ABC leksaker dockhuskidkraft kidkraft www.abcleksaker.com

Sociala medier del 4

Det här svårt. Och jag skriver helt utifrån mina egna referenser och åsikter.
Vad vi delar med oss av på sociala medier. 
Jag tycker att man kan dela vad man vill, i stort sett. Har inga problem med matbilder, barnbilder, hundbilder, fotbilder på sandstrand etc. Inte heller uppdateringar om bullbak, regnväder, träningspass etc.
Men. Det finns en gräns som jag personligen tycker bör hållas. Och det är, häng inte ut andra. 
Det händer då och då att det dyker upp screenshots av sms konversationer, eller arga uppdateringar, där gamla ex, familjemedlemmar, kompisar etc. Hängs ut. Jag får lite obehagskänslor av detta. Inte för att någon är upprörd, det är ju en del av livet. Utan mer......respekten?
Det känns på en.....lägre nivå? Jag blir nästan generad. Jag kan själv vara frustrerad, upprörd, arg, skitförbannad, känna mig orättvist behandlad. Men jag väljar att inte skriva det i min status på Facebook. Iallafall inte när det betyder att "hänga ut" andra. Jag tar inte heller screenshots av sms konversationer för att "visa alla" vilken idiot jag har att göra med. För oavsett vad jag tycker, så vill jag vara respektfull. JAG vill visa respekt. Strunt samma om den andra inte visar respekt (enligt mig) jag vill sköta mitt. Annars kan jag lika gärna sätta mig i sandlådan och kasta sand på de andra barnen. För det är ju så, att alla vill inte att vänner o vänners vänner o vänners vänners vänner ska läsa privata sms, eller "bråka offentligt". 
Att "hänga ut" används då som något slags vapen? 
Jag brukar undvika att kommentera dessa bilder och statusar, för det är ju trots allt någon som skrivit i nån slags affekt och oftast vill skribenten bara ha medhåll, bli klappad på axeln, struken medhårs, tröstad, få förståelse. Och det är ju svårt för en väns väns vän att veta hela historien. Blir inte så objektivt och någon målas ut som "bad guy".
Förslag, ta sånt med dina närmsta istället, privat. Både för din egen och andras skull.
Bara fundera en stund, skulle du vilja att "din motpart" hängde ut dig?
Aha, du kanske säger att hen redan gjort det? Att hen ändå aldrig visat dig respekt? Ok, fundera då om det är en ursäkt för att du ska behandla andra respektlöst? (Fast du själv är förbannad över att ha blivit behandlad respektlöst)
Just saying......
Kategori: Attack
Taggar: sociala medier

Mini rodini, campadre och julklappar.

Mycket nu de sista dagarna.
Ni vet ju att jag har roddat med julklappar till tjejerna, och att Filippa "planterade" ide i Isabells huvud, om att hon ska önska sig en barbie-lastbil. Och vet ni? Jag har hittat en! Typ. Älskar blocket.


Den här måste ju ändå räknas som lastbil? Hur som helst var den ett kap. Den gulliga säljaren körde hem den till mig, och priset var som en lunch och en fika på stan. Och jättefint skick! Förbannat nöjd.
Beställde ett kidkraft dockhus till Filippa på eBay. Dagen efter fick jag mail om att ordern blivit inställde. Säljaren hade upptäckt fel på dockhusen. Lite irriterande, men samtidigt tur att vi inte hann få hem ett dockskåp med fel på.
Hittade iallafall på en svensk webshop till ett ok pris. Så nu är dockskåp med hiss på väg.

Julklappar klart.

I torsdags var jag på NK, på mini rodini. Älskar katter. Så det här släppet var intressant. Men jag gillade (som vanligt) bara några grejer. Isabell fick den gula klänningen och mössan med svarta katter på. Hon älskar det och vill ha de på hela tiden!


Jag har en affisch över, och tänkte kanske ordna en tävling med den här i bloggen så småningom. Vad sägs? Förslag på tävling?
Igår var jag på campadres utförsäljning i friends arenan. Stort, mycket folk, och mycket grejer. De fyller på på morgonen, sen fyller de på med nytt under hela dagen i mån av tid. För de får ju "städa" och hänga tillbaka grejer hela tiden. Hur som helst, jag köpte en dunjacka till mig själv från dolomite, ett par vinterskor från sorel och ett par vinterskor från nåt italienskt märke (tror jag) till Isabell. Allt för 1500kr. 


Vill du fynda och har tålamodet att rota och leta? Då rekomenderar jag dig att åka dit. 
Öppet idag och imorgon oxå.


Kategori: Attack kidmattack
Taggar: Dolomite barbie campadre utförsäljning julklappar kidkraft mini rodini mini rodini affisch sorel sylvanian

Spaning på åhlens.

Jag tycker åhlens är helt ok när det gäller barnkläder. Kan hitta fina och kul grejer. Gick en sväng idag. Hittade riktigt mycket fint.
Supertuffa strumpbyxor! De här gillar jag stenhårt!
Gra bas-tröja i snyggt lite sliten look. Påminner om Filippas petite by schnoors Tröja.
Gullig kjol. 
Tuff tröja, har funnits ett tag, gillar färgerna.
De här tightsen var av lite tjockare modell. Gillar att det är knappar längst ner. Skulle nog vara fint til någon stor mörkblå luvtröja och silvriga bundgaards.
Katter❤️ älskar katter. Kan nog vara tuff med riktigt mörkblå jeans och vita sneakers.
Kan inte bestämma om jag gillar elr ej.....några slags mjuka byxor, stickade typ, tights med mudd? Långkalsonger?
Helt enkel prickig klänning. Inga fula kraffsiga detaljer. Just plain prick 😊👍
Mumsig kofta. Enkel och härlig färg.
Katter. Katter. Katter. 
Söt pyjamas.
 En till söt pyjamas.
Närbild på pyjamaserna. Gillar mönstren och avslutet på benen.

Over and out.
Kategori: kidmattack
Taggar: barnkläder kläder åhlens

Julklappsyra

I år är vi i familjen överens om att det bara blir julklappar till barnen. Trodde aldrig när jag var liten att julklappar skulle bli mindre viktigt för egen del, men som 38 år ung har jag insett att så är det.
Har (tills i år) varit ganska cool med klappar till barnen, de har fått ganska små och enkla grejer av oss. Men märker att 4.5 åringen har önskningar och drömmar. 2.5 åringen hakar ju på storasyster. Tänker på en kENT låt....."jag skulle ge dig, allting du pekar på, men bara när du inte hör, vågar jag säga så....."
Haha! Kan inte låta bli!!!! Vill så gärna att de ska få sina önskelistor! ❤️
Högst på Filippas önskelista är ett barbiehus med hiss. Kidkraft har jättefina! Men dyra. Har dock hittat billigare på eBay. Kanske slår vi till på något av de här två.


Isabell får ett sylvanian hus.


Givetvis med en kattfamilj.

Filippa vill även ha en gunga till barbie, hittade den här på eBay.

Och isabell vill ha en lastbil. 

Vet dock inte vad för slags lastbil hon har snöat in på, och nu har storasyster planterat i hennes huvud att hon ska önska sig en barbielastbil?! Kan bli klurigt att knäcka den. Kanske får hon en sylvanian bil.


Filippa kommer få de här oxå.

Köpt billigt på eBay. Kan bli bråk om dem. Kanske isabell får egna, för julfridens skull.
I övrigt är det frost som gäller, Filippa vill ha frost sängkläder.

Och frostfilmen

Jag vet att min ena syster letar efter en jordglob till Filippa, jättebra och rolig julklapp eftersom hon börjat intressera sig för länder etc.

Jag tycker det är toppen att hitta leksaker secondhand, men min man tycker att vi ska unna dem nya grejer. Så det blir nog så. 
Vi får se hur det slutar 😊

Lika olika och älskade.

Sitter på café. "Överhör" två mammor med bebisar som sitter vid bordet bredvid mig.
Den ena mamman går igenom sin förlossning med sin väninna.
I famnen har hon den rosa, skrynkliga lilla korven som just tagit sig ut. Bebis ligger som tryggt, varmt o lugnt hos sin mamma. Hon smeker och gospillar Omedvetete med bebis fötter. Så älskad liten skrynklig rosa korv. Så varm, mjuk och alldeles ny. Fjunig och ren. Helt ren i sinnet. Inga värderingar, inga åsikter. Bara basbehov. Mat, sömn, närhet.
De flesta av oss gör entré i världen och är gränslöst älskade. Och helt rena i sinnet.
Detta är vad jag ser nu. På ett café. I Storstockholm.
Men senaste dagarna har jag läst om, småtjejer som inte får vara tomte i luciatåget, om pojkar som vill vara ninjaprinsessor på simskolan istället för ninjor, simledaren var inte helt på. (Simledaren hade dessutom förbestämt att pojkar skulle vara ninjor och flickorna skulle vara prinsessor), jag läser om Lindex barnjeans där flickor framställs kissnödiga o killar tuffa, jag har oxå läst om flickor i 6-årsåldern som vill spela fotboll, men det satsas inga pengar på flickorna, så planen är obefintlig och tränare är om någon frivillig ställer upp. 
Så, du lilla nya, fjuniga, rosa korv på café i Storstockholm. Jag hälsar dig välkommen, precis som du är, du är älskad precis som du är. Håll ditt sinne rent och gör och bli vad och vem du vill i livet!

Kreativ person.

Jag har en jättestor släkt på mammas sida, över 25 kusiner. Säkert lika många kusinbarn och ett gäng kusinbarnbarn på det. Jag har kusiner som har barnbarn! Och min mormor är pigg och har fantastisk humor! 
Hur som helst, idag har jag hängt med min yngsta (tror jag) kusin, hon är ialfl bland de yngsta. Hon tog studenten i våras. För någon vecka sen hörde hon av sig och ville komma förbi och låna mina smycken, och fota dem. Såklart fick hon det!
Idag kom hon och hängde. Jag fixade lunchmackor till oss och vi snackade om allt man kan tänka sig. Det är så speciellt med släkt. Jag känner absolut inte alla mina kusiner, och kan till och med känna mig en smula blyg för dem jag träffar sällan. (Vi samlas alla hos mormor varje 1:a advent) hur mkt folk som helst blir vi! Mormor bokar festlokalen i sitt hus, annars får vi inte plats.
Men de kusiner jag har "nära", de som jag vuxit upp närmare, träffat mer regelbundet etc. Det är en speciell relation, kan inte förklara, släktskapet lixom känns. Som ett syskonskap fast mer snällt på nå vis. Svårt att beskriva. Jag är otroligt stolt över min stora släkt.
Nog om det. Min kusin är otroligt kreativ! Hon är en ren naturbegåvning! Älskar hur hon tänker helt utanför ramarna på det där konstnärliga kreativa sättet! Vilka bilder hon tagit av mina smycken!!! Jag kommer aldrig kunna låta någon annan fota mina smycken. Hon har fångat känslan totalt i mina smycken. Här får ni se några bilder.


Tack A! 

Utlottning av armband!

Eftersom jag gillar annorlunda.
Jag ville ha ett snyggt armband med mitt telnr på till mina tjejer, letade som en tok. Vill inte skriva med penna på armen, vill inte ha fult plastarmband med fula figurer på. Googlade, hittade olika (mkt dyra) varianter. Eftersom jag gör smycken så tänkte jag att det där måste jag kunna lösa själv. Tänkt o gjort. Resultatet blev ett makrameArmband i slitstark nylontråd med en silverbricka (äkta silver 925) där jag stansat in mitt mobilnr, med +46 innan, så det funkar på utlandsresan oxå. Förskolan har älskat det! De behöver aldrig slå Eftr mitt nr i pärm, eftersom armbandet satt på jämt! Samt att flera vänner med barn har jag gjort till😊
Nu lottar jag ut ett armband på instagram!
Gå in och kolla på m.a.d_magriffe_attack_design på instagram för att vara med i utlottningen!


Fynd.

Hittade Filippas vårsneakers, i en reakorg på footlocker i kista. 50% rea.
Taget.

Cool shoes for cool girl.
Kategori: kidmattack
Taggar: Nike air Max barnskor footlocker fynd

Alla små budskap, påverkar det?

Vad tror du?
Har sett att Lindex hamnat i lite blåsväder. Det gäller barnjeans. 


Jag vet inte om jeansen loose fit ser likadana ut på pojk och flickavdelningen, det hoppas jag, eftersom barnkroppar är väldigt lika (förutom då att någon är lång, kort, rund, smal) men i övrigt är det könet som är den fysiska skillnaden på pojke/flicka. Hur som helst, så är det den här bilden som stör mig.

Jeansen heter loose fit. Pojkar ser självsäkra ut i dem. Flickor ser kissnödiga ut? Elr va?!
Detta är ett litet budskap om hur pojkar och flickor bör vara. En liten lapp i ett par jeans. Har stött på kommentarer som "vem orkar bry sig!" "Letar man fel så hittar man!" "Spela roll!" Etc.
Men vi har SÅ MÅNGA såna här små budskap runt omkring oss! Överallt finns de där små "betydelselösa" budskapen. Jag är övertygad om att det påverkar oss mycket mer än vad vi tror, mycket mer än vi anar.
Det handlar inte om att samhället ska göras könlöst som någon skriker när du delar en sån här bild. Det handlar om vilka budskap som sänds ut om hur man bör vara för att man har dick Elr fiffi. Jag vill så gärna att mina tjejer ska se ut som bilden på killjeansen, självsäkra. Jag vill aldrig att de ska pressas in i någon form om hur en flicka bör vara (i detta fall ständigt kissnödig?)  och visst, det är ju min och min mans uppdrag, att fostra dem till att bli självsäkra individer, tro på dem, stötta dem, guida dem. Just nu behöver de att vi som föräldrar sticker ut hakan, utanför den förelagde ramen (där många lidit)om  hur man bör vara (på grund av sitt kön) och reagerar! 
2015 knackar snart på.

Sociala medier del 3. Nya perspektiv och drömmar.

Idag i en av grupperna på facebook, kom det upp fråga.
"Vad tycker ni om farsdagpyssel i skolor/förskolor? Borde det finnas?"
Min egen första spontana reaktion var : såklart! Varför inte?
Jag började läsa kommentarerna.....
Och det slog mig, nej det borde kanske inte finnas?! 
Min första spontana reaktion utgick ifrån mina barn, som bor med en mamma och en pappa. Klart enkelspårigt och bara från mina barns värld. Men den utelämnar alla som bara lever med en förälder! Alla som har en förälder som gått bort, alla som blivit lämnade av en förälder, alla som av olika andledningar inte kan träffa sin ena förälder, alla som har föräldrar av samma kön, alla som kanske kommit till genom donator etc. Listan kan göras lååååång. 
Märk väl att detta inte handlar om just farsdag utan även morsdag såklart. Bara det att farsdag är på söndag. Jag vill ju att alla ska få plats. Då är en specifik-dags-pyssel-till-specifik-person, inte aktuell. Det är 2014 nu, 2015 runt hörnet. Är det inte dax att "hänga med" lite?
Jag tror faktiskt att jag tycker det. In the name of love!
Jag är själv 38 år och har förlorat min älskade pappa, jag tycker att farsdag svider. Hur ska det då kännas för en kiddo?
Självklart spårade tråden ur med hårda, sarkastiska, ironiska kommentarer etc.
Men för mig öppnade frågan mina ögon, ännu en gång. Fördel med sociala medier. Nackdelen, den passiva aggressiva tonen som oftast förekommer tyvärr.

En annan lite mer ytlig dröm som väcktes......

Mini a tures lagerutförsäljning! Ren frossa! Någon gång ska jag åka dit! Har ju ändå familj i skåne!