Lika olika och älskade.

Sitter på café. "Överhör" två mammor med bebisar som sitter vid bordet bredvid mig.
Den ena mamman går igenom sin förlossning med sin väninna.
I famnen har hon den rosa, skrynkliga lilla korven som just tagit sig ut. Bebis ligger som tryggt, varmt o lugnt hos sin mamma. Hon smeker och gospillar Omedvetete med bebis fötter. Så älskad liten skrynklig rosa korv. Så varm, mjuk och alldeles ny. Fjunig och ren. Helt ren i sinnet. Inga värderingar, inga åsikter. Bara basbehov. Mat, sömn, närhet.
De flesta av oss gör entré i världen och är gränslöst älskade. Och helt rena i sinnet.
Detta är vad jag ser nu. På ett café. I Storstockholm.
Men senaste dagarna har jag läst om, småtjejer som inte får vara tomte i luciatåget, om pojkar som vill vara ninjaprinsessor på simskolan istället för ninjor, simledaren var inte helt på. (Simledaren hade dessutom förbestämt att pojkar skulle vara ninjor och flickorna skulle vara prinsessor), jag läser om Lindex barnjeans där flickor framställs kissnödiga o killar tuffa, jag har oxå läst om flickor i 6-årsåldern som vill spela fotboll, men det satsas inga pengar på flickorna, så planen är obefintlig och tränare är om någon frivillig ställer upp. 
Så, du lilla nya, fjuniga, rosa korv på café i Storstockholm. Jag hälsar dig välkommen, precis som du är, du är älskad precis som du är. Håll ditt sinne rent och gör och bli vad och vem du vill i livet!