Glitter. Jul. Nyår. Mjukt.

Ok, så jag laddade med mp-socks. Glittriga strumpbyxor. Älskar kläder med glitter i. Tyvärr så är de ofta sträva, och på mina tjejer (som tyvärr ärvt sin mors torra hud) så brukar det inte funka alls och bara skava och klia. Allra jobbigast är det på Isabell 2.5 år. 
Självklart har vi redan dragit på ett par diskret guldglittriga strumpbyxor från mp. Både jag och Isabell gillar glitter. 
Hon vill inte ta dem av sig! Det betyder, högsta betyg!!! De kliar och skaver inte!!! Woho!

Så hon glider runt såhär nu.


Storasysters aya naya tröja, jean paul gaultier (lindex) kjol, mp-socks guldglittriga strumpbyxor och ärvada minashoes efter storasyster.
För övrigt har jag börjat fundera på jul och nyårsklänningar. 
Har 4 st som jag och tjejerna gillar. Alla 4 från danska mini a ture. Även fast de är glittriga, så är de suuuupermjuka. Redan provade och var och varannan dag önskas de bäras på förskolan. Men jag håller lite på dem. Så de känns nya och fina till jul.

Matchning i oändlighet!


Vet ni, jag kommer att ordna en tävling! Vinsten kommer vara ett par ljusrosa glittriga strumpbyxor från mp-socks i strlk 90. Ni bara måste få prova!! Håll utkik!
Kategori: kidmattack
Taggar: danska barnkläder glitter julklänning mini a ture mp-socks nyårsklänning tävling

Testar mp-socks.

Nu så.
Laddat upp med ett gäng fina strumpyxor från mp-socks! Danskt såklart!


All for children!

Idag släpps kollektionen all for children på hm!
Detta blev det.


Kategori: kidmattack
Taggar: all for children hm

Ytligt, viktigt och blandat.

Ett blandinlägg. 
För några dagar sen fick jag en trasig silvergaffel av min mamma. Alltid bra att få material. En gammal gaffel med snirkligt mönster på skaftet. Jag fastnade för en viss del av skaftet. Sågade ut, filade till och lödde fast en ögla. Det blev en jättefin berlock! Jag är annars inte överförtjust i att göra smycken av bestick, men den här blev riktigt fin. Påminner om en scarabe, jag älskar scarbes❤️
Min ena syster vill ha ett armband, ett lila. Oktober är adhd awareness månad. Precis som rosa bandet, fast lila. Jag gjorde ett till henne såklart!

Hon kom på att vi kan samla in pengar till hjärnfonden! Så bra ide! Det känns viktigt. Hjärnan kan på olika sätt fungera väldigt olika och ju mer forskning, mer förståelse. Gillar. En fin bekant till mig har bloggat om armbandet
Kolla här
http://www.nattstad.se/Andromeda/adhd-awareness-month-16013962

Imorgon ska jag träffa en annan god vän och klämma på lite mp-socks! Hittar säkert några fina till alla tjejernas kjolar och eventuella jul/nyårsklänningar. Ni får se senare vad jag har för alternativ på klänningar och vad jag tycker om mp-socks.
Be kind, always.

Sociala medier del 2. Kärleksfullt?


Den här dök upp i facebookflödet till en vän till mig. Den var delad av en förskolepedagog med orden "så bra skrivet! Alla borde läsa!"
Det är flera saker med detta som stör mig lite. 
Att den delades av en förskolepedagog är det första. Låt mig förklara varför. Skälvklart har ju alla rätt att dela sin åsikt, precis som jag gör här och nu. Inga konstigheter. MEN, personligen är jag försiktig med ämnen som berör mitt jobb. För att mitt jobb är mitt jobb och privat är privat. De flesta vet ju om vad kag jobbar med och det känns inte proffesionellt att dela dömande av de jag jobbar med, alltså de jag möter i mitt jobb. Undrar hur det känns för alla föräldrar som pedagogen har som vänner på facebook? Alla de där föräldrarna som har valt att ha sina större barn på förskolan när de är föräldrarlediga med bebis? Alla de föräldrar som kanske har en kolikbebis som tar massor av tid och behöver sova på dagen när bebis sover? Alla de som har förlossningsdepression och knappt orkar ta sig upp för att ta hand om bebis? Alla de som har hyperaktiva barn som kräver att få springa av sig och stoja med sina kompisar? Alla de som är ensamstående och redan har upp över öronen med saker som MÅSTE funka? Alla de som ser och känner att förskolan är något som deras barn älskar? Alla de som väljer efter hur deras familj fungerar, behöver och hur de helt enkelt vill ha det? 
För texten är inte så....flexibel, inte så öppen, inte så nyanserad. Det finns inte plats för alla i den här texten som "pappa som prioriterar" har skrivit. Kanske är det så att om man frågade den här "prioriterande pappan" så skulle man bli "benådad", om man förklarade sin situation. Så kanske han skulle säga "men såklart menar jag inte just er unika situation, utan jag menar generellt" ok? Men det är här det blir intressant. Finns det en generell familj? Är inte alla familjer och individer unika? Och dessutom pratar vi om något som erbjuds. Du FÅR ha ditt/dina stora barn på förskolan när det kommer en bebis. Det är tillåtet och erbjuds av alla kommuner i sverige i olika utsträckning. Varför ska den här "platta" texten utan någon som helst nyans hejas på? Varför ska en förskolepedagog som alltså jobbar på förskola som erbjuder detta, offentligt heja på något så onyanserat?
Jag häpnar ännu en gång över oförmågan att öppna upp sig för att det ser olika ut för alla!
Och, jag har aldrig mött en förälder som inte vill vara med sina barn.
Nu, en bild från verkligheten.

Min älskade 4-åring i ett utbrott i parken. Gungan gjorde inte som hon ville. Och jag den usla mamman tog en bild på henne. 😜
Kategori: Attack
Taggar: dömande sociala medier verklighet

Sociala medier.

Jag älskar sociala medier! Jag lär mig massor om andra, jag hittar nya intressanta saker, jag håller kontakt med folk etc etc. Jag är med i flera grupper på facebook. Blandannat en stor diskussionsgrupp som heter nåt i stil med "föräldrar & barn". För några dagar sen la jag upp en bild där på Filippa och Isabell när de åt en kanelbulle till lunch. 

Och skrev typ "lunch i farten" elr något liknande. Jag visste ju att det skulle komma åsikter ganska snabbt. Och det gjorde det. De allra flesta var åt hållet "mysigt", "lyxigt", "så är det ibland" etc. Men några var såklart "hur kan du?!", "jag skulle ALDRIG", "inte ok" etc. Jag tycker inte heller att kanelbulle är den bästa lunchen i världen såklart😊 men jag ser inte heller att det går någon nöd på mina tjejer. De är friska normala vanliga kids i välfärdssverige. De kommer inte bli undernärda, lida av fetma, tappa tänderna, eller bli sockerberonde (likt en heroinist) av en kanelbullelunch. Det går bra lixom.
Jag bryr mig inte om att någon tyckte jag var egoistisk, planerade dåligt, elr valde fel typ av "mat" till mina barn. Blir inte sårad elr känner mig utpekad, kränkt, uthängd elr påhoppad, det bekommer mg helt inte helt enkelt.
Där emot blir jag faschinerad!! Och undrar. Vad handlar detta om? För jag tror ju givetvis inte på att NÅGON förälder är så perfekt att de ALLTID ger rätt typ av mat alla måltider i veckan?! Elr att någon förälder överhuvudtaget följer precis alla rekomendationer, principer, teorier, etc. Det är omöjligt och omänskligt (i mina ögon) 
Så vad handlar det om? Varför är många så rädda för att vara ärliga? Rädda för att bli dömda gissar jag. Det intressanta är att de som är mest rädda är ofta de som dömer mest. Precis som att om de gör det som de är mest rädda för att bli utsatta för själva, så skyddar de sig?! Lite som jag tror att mobbing fungerar.
Jag tycker det är superintressant just i sociala medier, där du kan läsa en kort text/uppdatering och efter massor av kommentarer. Ofta ofta hårda dömanden, men utan att ha en aning om bakgrund, förutsättningar, omständigheter etc. Och om du upplyser om detta, möts du OFTA av en något slag av helt oförstående? Vad gäller
Min kanelbullelunch så var det en person som undrade "vad i hela världen skulle komma i mellan att ge mina barn en näringsriktig lunch?" Den personen kunde inte komma på en enda grej/situation/andledning i HELA VÄRLDEN!!    ? I min värld helt otroligt. Faschinerande. Världen måste ju då vara en fyrkantig liten låda. Wow! 
Mycket spännande.

Kategori: Attack
Taggar: facebook kanelbullelunch sociala medier

Barbiehus hos systrarna Attack.

Jag får ofta frågor om Filippas barbie/dockhus när det dyker upp på bild. Tänkte därför att jag ska berätta om det.
Det började med en bokhylla med två plan. Jag älskar ju att "fixa grejer". Sååå... Till Filippas 3-årsdag snickrade och fixade jag (med viss hjälp av maken)  på kvällarna när tjejerna sov. Vi tar ett rum i taget.
Sovrummet. Sängen är en gammal barbiesäng från 80-talet. Köpte en hel låda med gammla rosa barbiemöbler (halvtrasiga) på blocket för en billigt peng. Allt spejades vitt, för jag ville göra ett "ickerosa" barbiehus. Sydde egna sängkläder. Tapeten fick jag på en färg/tapetaffär. Gick in och frågade efter provbitar och fick gräva i världens största låda! Superschysst! Lampan i taket är en äggkopp i nån metall, hittad på myrorna. Byrån är oxh hittad på myrorna. Den är i trä och har nog varit något slags smyckesskrin, ommålad och klistrade dit träpärlor till handtag. Spegeln är oxå hittad på loppis, nån plastspegel som är ommålad och fastlimmad på byrån. Pallen i hörnet och den lilla trävaden på golvet är loppisfynd. Tavlan är en pytteram hittad på loppis och bilden nån gammal "filmis" oxå från loppis, Likaså vasen och blomman på byrån. Så väldigt lite är "riktiga" barbiegrejer. Väskan i hörnet är en gammal vintage barbieväska, hittad på....loppis!!! Haha!

Vi går vidare till badrummet.
Här inne är badkaret från barbie 80-tal, sprejat vitt. 

Golvet är handmålat med svart spritpenna. Toaletten är nån slags träburk hittad på loppis, ommålad. Blomma på golvet, en gammal lundby dockskåps blomma, hittad hemma hos mamma, så efter mig o mina syskon. Spegel och hylla ovanför badkaret är hittat på loppis. "Kristallkronan" i taket är en ljusmanchett hittad på loppis. Det jag är mest stolt över i badrummet är handfat, komod, hyllan med spegel ovanför handfatet, vattenkranen, sopkorgen.


Komoden är en gammal presentkartong. Handfatet en liten porslinsskål hottad på loppis, kranen är gjord av en skruv. Hyllan med spegel ovanför är locket till presentkartongen (komoden) med locket från en puderdosa från make up store i.

Sopkorgen nåt slags litet metallrör hittat på loppis. Alla småsaker ni ser är en del barbie och andra små docktillbehör hittat på loppis. Typ, köp en påse full med smågrejer för 10kr.
Nu vardagsrum och kök. Öppen planlösning😜


"Kristallkronan" ljusmanchett från loppis. Bokhyllan, pryllåda hittad på loppis, ommålad. Fotöljerna är barbiemöbler, ommålade och sytt egna fodral till. Bordet plastbord från ebay. Tv från ebay. Småsaker i bokhyllan loppis. Vasen, hittat på loppis, likaså blommorna. Rottingbordet spm tv står på, mitt gammla.

Tavlan, precis spm sovrummets tavla. Dalahästen är en äkta liten dalahäst som Filippa fick av en kompis i present till sitt barbiehus.


Haha! Ser nu att tvn är upp o ner!
Filippa är jätteduktig på att hitta smågrejer till sitt hus på loppis. Flera av grejerna i hyllan har hon hittat! Så kreativ tjej!

Nu går vi till köket.
Golvet är ritat för hand med spritpenna. Kyl, spis,diskbänk, gammla rosa barbiemöbler omsprejade. Stolen från ebay. "Babysittern" Filippas loppisfynd. 


Alla lösa smågrejer, loppisfynd. "Kakel" ovanför diskbänken är mosaik från panduro, borden ovanför är mönstrad tejp. Hyllan ovanför spisen är en liten plastgrej från loppis, upplimmad direkt på väggen. Bänkenskivan i svart på spisen är utskuren i "kapa lätt" en slags kartong kan man säga.


Filippas "babysitter"


En del möbler är fastlimmade. Säng, byrå, badkar, toalett, komod/handfat/badrumshyllor/speglar/tavlor, bokhylla, kyl, spis, diskbänk.
Vi är ständigt på jakt efter nya grejer. Och Filippa har börjat prata om att hon gärna vill ha en hiss! Vi får se.....

Lite bildflöde


En lillasyster som helst klär sig i storasysters kläder.

En underbar jacka Filippa har.
Fina nya tights och mössa.

Vinterkläder och skor i tjejernas garderob.

En Filippa som väljer outfit till förskolan.

En isabell som med påtaglig stolthet bär en mössa hon själv valt på underbara barn mässan.

Två söta systrar en lördag.

En utav de coolaste kidsen i sumpan.

På väg till videobutiken för att hyra frost.  Igen......

Fina vinterskor.

Min stil.

En tuff en i en park.

En soffa jag är såld på.

En bild på vår lägenhet på hemnet.

Hittat lyx på instagram

Älskar sociala medier! Man kan hitta så kul grejer! Annorlunda, speciellt, eget och handgjort! 
Jag fick idag hem två par tights och en mössa till tjejerna. Som jag beställt av en tjej på instagram.Mönstret fastnade jag för direkt!!
Jättefin service med trevlig personlig kontakt. Och det där "lilla extra" som gör att du som kund känner dig speciell.💚

Fantastiskt Tanja!
Det känns att plaggen är gjorda med kärlek och omsorg. Detaljer säger allt.
Du kan hitta tällt på facebook : tällt
Eller på instagram : lillatallt_design
Gå in och kika, finns något för alla!

Kategori: kidmattack
Taggar: barnkläder handgjort instagram lillatallt_design tällt

Reklamation.

Förra året hade Isabell den här fantastiskt söta coola overallen från mini rodini.

Vi var jättenöjda med funktionen och förskolepersonalen sa att det var en toppenbra overall på vår smala frusna lilla 1.5 åring. Den höll henne både varm och torr!
Men......
Eftersom hon var så liten blev den inte alls speciellt smutsig. Så jag behövde inte tvätta den förens efter säsongens slut, innan vinterkläderna skulle packas ner. Efter EN tvätt (självklart enligt anvisning) så såg den ut såhär 


Allt vitt var dassgrått! Och sömmarna/skarvarna på bröstet såg skabbiga ut. Jag blev givetvis besviken. Men glömde av det och packade ner den. 
Nu har jag ju packat upp och gått igenom tjejernas vinterkläder igen, för att inventera och uppdatera garderoben. Såg hur overallen såg ut och mailade mini rodini. En overall för 1600kr borde hålla bättre efter en tvätt. 
Mini rodini svarade snabbt (alltid god service) och förklarade att detta varit ett problem med förra årets panda, därför ser pandan annorlunda ut i år. (Den har inget vitt på magen i år) de bad mig reklamera hos oii där jag köpte overallen. Sagt och gjort. Även oii svarade snabbt och gav mkt bra service. Fick retur fraktsedel och skickade tillbaka overallen. Nu är pengarna på väg tillbaka till mitt konto. 
God service. 
Kategori: kidmattack
Taggar: bra service mini rodini oii pandaoverall reklamation

Nytt in och test av MP-socks.

Filippa har fått hem sina bundgaard vinterskor. Bronzefärgade. De är så snygga att jag nästan tuppar av. Önskar att de fanns i min strlk.
Läder, med 100% ullfoder och vättentätt texmembran. Dragkedja på insidan med vättenspärr på insidan.


Jag har oxå fått ett par MP-socks, till mig själv att prova. Jättefina! Och typiskt mig, jag tycker de är så fina och lyxiga att jag låtit dem ligga och vänta på "rätt" tillfälle! 😂 Idag slog jag till. Vad passar bättre än ett par mjuka sköna strumpor när man ligger sjuk i soffan?! 😂


De känns så sköna! Gillar att de är långa och utan häl.👍 supermjuka.
Kategori: Attack
Taggar: bundgaard mp-socks

Speciella plagg och skor.

Vi har några plagg och skor som är speciella. Ialfl för mig. Som jag har en förkärlek för, av olika andledningar.
Den här lilla kjolen från franska DpAm. 
Jag älskar katter. Och när jag såg den här visste jag att jag vetkligen ville ha den. Men den är faktiskt ganska svårmatchad, den gör sig bäst till svart enkel tröja (typ bas med lång ärm från hm) och svarta strumpbyxor. Jag tycker den är så speciell i sig att den ska matchad med mkt diskreta plagg.
Jag har sån tur att min kusin som bor i Paris brukar "hunt down" när jag hittar något som känns sådär extra. Annars kan man ju beställa från dpam, men frakten blir ganska dyr om du inte handlar för övet 100€. När Filippa var lite handlade jag ofta och mycket från dpam, speciellt när de hade rea. Kan rekomendera. Prisklass som hm/zara, kvalite mycket bra. Strlksmässigt något åt det mindre hållet. Men många klänningar funkar från klänning till tunika. Det tycker jag är ett plus. Sen roligt att inte halva förskolan har likadana kläder😊 
Finast kläder har de nyfödd till 2-3 år. De har oxå massor av fina skor!

Www.dpam.com


Sen den här fina skjortan❤️
Bara älskar den! Den har min kusin i Paris hittat i en barn secondhand i Paris.


Att handla barn secondhand i Paris är....helt fantastiskt! Jag har gått loss ordentligt där😜

De här skorna är Filippas första sneakers. Strlk 19.5! 
Jag och Filippa fick likadana nike air max av min ena bror Filippas första julafton.


Hon knallade runt i dem som ettåring. Vi har haft nike air max till båda tjejerna när de började gå. En superstabil sko. Tålig och cool. Lite annorlunda kanske än klassiska "lära-gå-skor" men det har gått fint😊

De här små "skorna" är Filippas första från mig och Filippas pappa.

Mjuka och tuffa timberland. Isabell har aldrig kunnat ha dem.....hon har superlånga fötter och även fast det skiljet nästan två år mellan Filippa och Isabell, så har Isabell samma skor bara ett år efter Filippa hela tiden.

De här är ett par knallrosa ökenkängor från dolce & gabbanna, mocka. Ett secondhand fynd. Bara så coola. Har haft ett par ljust lila oxå i en mindre strlk.

Ett par andra coola skor vi har, kommer från franska pom dapi. Ganska exklusivt märke och lite småklurigt att få tag på i sverige. Tror att NK har ett par modeller. Sen kan man hitta på en del webshoppar. Men aldrig de modeller som "sticker ut". Dessa har jag köpt secondhand.
Riktigt coola.

Så, när jag rotade runt bland skor och plagg idag, så ville Isabell genast ta på sig ett par av skorna😊 hon är sjuk och har varit hemma idag. Hon har en period nu när hon BARA vill ha Filippas kläder på sig. Därför lite ovetsize....


Tröja och kjol från mini a ture, strlk 104 på Isabell 2 år.

Kategori: kidmattack
Taggar: barnkläder dpam första sko lära gå skor mini a ture nike air max paris pomdapi secondhand i paris shopping timberland

Tips på utförsäljning.

De flesta av er vet säkert redan.
Men för er som inte vet!😊
Livly har en outlet under hela hösten!
Varje lördag mellan kl 10.00-16.00.
Vi har några plagg från livly. Gillar inte allt de gör men som vanligt har de några grejer jag gillar😊. Hittar ju alltid något hos alla märken.
Deras tights kan jag varmt rekomendera, bra kvalite, fina färger. Tänk på att de är smala och små i strlk.
Tyvärr har jag varit mindre nöjd med kvaliten på deras klänningar/tunikor med kashmir i, tappat knappar efter en tvätt. Trist på ett märke som ska vara ett kvalitetsmärke.
Deras baströjor (lång/kortärmade) är supertunna och mjuka, perfekta på sommaren eller att sova/mysa i. Fina färger och enkla. 
Kan oxå rekomendera deras trosor, fina, mjuka, riktiga "barntrosor". Det gillar jag. 
Ytterkläder kappor/jackor har jag inte provat från livly, inte riktigt kidmattacks stil.
Här är vår favoritklänning från livly, alla gånger om❤️
Jag har kvar Isabells klänning fast hon växt ur den. Ett sånt där plagg jag inte kan skiljas ifrån.❤️


Filippa i tunika från mini a ture, shorts från livly, sandaler från bundgaard.

Isabell i samma outfit 😊. 

Den här livly-mössan har båda tjejerna. Den har vi använt massor! Båda jag o h tjejerna älskar den. Lättmatchad.


Klänning/tunika med kashmir i. Fina men som sagt, inte bästa kvaliten tyvärr.

Oxå klänning/tunika med kashmir i, som ovan.

Här kommer info om outleten :


Jag kommer nog försöka ta mig dit någon lördag, för tights och trosor.
Ha en fin onsdag!❤️
Kategori: kidmattack
Taggar: bundgaard livly livly outlet mini a ture

Lite frossa.

Rotat lite i tjejernas garderob. Rensat ut nästan en hel flyttkartong med kläder. Vissa plagg flyttar bara ner från storasyster till lillasyster. Andra plagg ger jag bort. Några säljer jag. Och några har jag svårt att skiljas ifrån. 
Det är så härligt att få gotta runt o matcha lite. 

Mini a ture klänning och pom dapi skor. Älskar att mini a ture har glittriga klänningar som är SÅ mjuka. 


Mini a ture, aya naya (stretchjeans) och skor från pompom.

Älskad favoritkjol från monamici.

Vi gillar kjolar. Här en rad av mini a ture, wheat, jean paul gaultier (lindex), how to kiss a frog, monamici. Vi behöver investera i strumpbyxor.... Har fått tips om danska mp-socks, måste spana in närmare. Har 2 par leggins (strumpbyxor utan fot) därifrån, som både jag o tjejerna älskar! Men som sagt, ska fördjupa mig lite i deras strumbyxor.😊

Kategori: kidmattack
Taggar: aya naya how to kiss a frog jean paul gaultier kjolar mini a ture pompom shoes wheat

En flytt som går i februari.

Yes.
Vi flyttar efter årsskiftet.
En fyra med uteplats.
Längtar!
Helt nybyggt barnen får varsitt rum.
Ska bli så roligt att få göra fint, välja möbler och faktiskt bygga upp ett snyggt hem igen. Nu börjar barnen bli så stora att det känns kul att lägga tid, engagemang och pengar på inredning.
Jag spånar och gogglar, letar, söker och drömmer.

Men det är en stund kvar, och vi har inte ens varit inne i lägenheten ännu eftersom det är ett nybygge. Kan ju inte bestämma oss såklart innan vi varit inne och känt efter i lägenheten. 
Men ideer kan man ju ha innan😊
Här är lite ideer på typ av möbler jag skulle önska.

Vardagsrummet. Älskar den turkosa soffan! Men kanske kommer man tröttna på färgen.....
"Äkta" matta har vi redan i liknande färgskala som på bilden. Lampan är en gammal önskan som aldrig platsat förr. Soffbordet känns neutralt och mjukt. Tycker soffbord är svårt annars. Vill även ha låga vita billybokhyllor med böcker i. Neutral och snyggt med låga.

Köket.  Kaklet i köket är ljusgrått, bänkskivorna mellangrå, vita skåpluckor, rostfria vitvaror (diskmaskin,ugn,kyl,frys) alla väggar i hela lägenheten är vita.

Badrummet. Älskar svart/vit rutigt golv! Svart toalettlock är en måste i ett sånt här badrum. Ovanför tvättmaskinen och torktummlaren är det en svart bänksiva. Jag vill även sätta ett svart hyllplan ovanför dörren där jag tänkte ställa hela min samling felix the cat figurer.

Som ni ser är det inte direkt någon genomgående stil😊 utan mer ett hopplock av sånt vi gillar. Gillart. Blir personligt och lite "roligt spretigt"
Vi får se.

Kategori: Attack hemma
Taggar: flytta inreda längtar

Vinnare av tävling!

Ledsen att jag presenterar så sent! Bloggen har bråkat med mig idag, och inte kunnat lägga upp något.
Hur som helst, vinnaren är.......
Nahrin Lindkvist!
TACK alla för deltagande och fina motiveringar!
Rätt svar på frågorna :
1. Frankrike
2. Filippa och Isabell
3. Baggy jeans, stickat, mörka färger,slapp stil.
Vinnande motivering:
Insperad och upptäckt nya märken på barnkläder på grund av bloggen!❤️🙏

Håll ögonen öppna, snart tävlingsdax igen!

En fråga till er!

Jag har noterat att många föräldrar lägger pengar på vinterskor till sina barn. Såklart! Vi vill ju att fötterna av mindre storlek ska hållas varma och torra hela vintern. Vi vill att skorna ska tåla kyla, väta, slitage. Ofta väljer vi "safe". Sånt vi känner till, genom egna etfarenheter eller andras rekomendationer, och så provar vi oss kanske fram tills vi hittar en modell som passar just "våra" små fötter. Vanligt förekommande märken är kavat, superfit, kouma (heter de så?) sorel, viking. Och några till.
Personligen gillar jag skor som är både snygga och funktionella. Som funkar både på förskolan och till festligare tillfällen. 
Bundgaard har en vinterkänga (som även funkar höst/vår) som heter Tilde. Vi har bundgaards tilde i silver till Isabell.
En rejäl gummisula. 100% ullfoder. Vattentäta med texmembran som andas. Dragkedja på insidan, med spärr för väta. Om du svettas i ull och blir fuktig om foten, så blir du ändå inte kall. Ull fungerar så. Det gillar jag. En vattentät sko i naturmaterial som andas. 
Hur som helst, bilder på tilde.

Här ser ni spärren innanför dragkedjan. 
Skulle du kunna betala 899 kr för ett par bundgaard tilde? Skulle du våga prova något  nytt?
😊
Kategori: kidmattack
Taggar: bundgaard tilde ullfoder vinterkänga vinterskor

Leopardkappa, minisats och parken.

Igår kom leopardkappan från hm! Fantastisk! Den här har hm verkligen lyckats med! Fluffig och utan krims krams detaljer. 
Filippa gillar den jättemycket. Och jag kunde se ett blänk av avundsjuka i isabells ögon när hon sa "jag vill oxå ha en sån som mamma!"
Svårt det där. Jag vill ju RUSA till affären och köpa till henne! Vi får se....
Hur som helst provade filippa minisats imorse med en kompis. Hur bra som helst! Men fick stå på kölista, populärt.
Idag ville båda tjejerna vara katter så såhär gick vi till minisats.


Tränade på höger och vänster när vi gick dit....


Älskar kappan! Mumsigt mysig. Även om det idag blev lite.....färgsprakande.....så blev det skön laidback stil. Tröja från aya naya, kjol från how to kiss a frog, strumpbyxor från mini a ture och skor från hummel.

Efter sats kom kusinerna på besök. Pannkakslunch och parkbesök.

Isabell i stretchsjeans från hm. Hoodie från hm och skor från bundgaard. Sååå fint ihop med den mörkt blå jackan med oreanga tigrar på, från mini rodini.


Tyvärr fick jag ingen bild med jackan på, men ni kan säkert föreställa er.

Filippa hade svidat om till parken. Dealen fina höstdagar i parken är : "jeans eller skalbyxor!" Jag tycker att jeans skyddar bra.
Skaljacka från mini a ture. Fleece från mini a ture. Jeans från lindex. Stövlar från abeko. Superhärlig färg på stövlarna.
Kategori: kidmattack
Taggar: bundgaard hm lindex mini a ture mini rodini minisats

Mamma fitness pt-online.

Javisst.
Har velat länge. 
Men inte prioriterat mig själv så bra sista året tyvärr.😬
Sååå.....i födelsedagspresent av min man fick jag 3 månaders medlemskap.
Började runt den 18 augusti (tror jag)

Första veckan var enbart fokus på mat. Sätta mig in i recepten, matplanen, kcal-intaget, fördelningen av 6 mål om dagen! Väga mat, inhandla, planera etc. Kom snabbt in i det och man kan lätt byta sina recept på sin sida, finns en enorm receptbank och allt anpassas och räknas ut av sig självt. Jag behöver bara välja recept.👍

Jag gillar styrketräning. Passar mig. Ger snabbt resultat och skön känsla i kroppen efter ett pass. (Jag som alltid duckat för all fysiskt aktivitet! Utom vattenskidor! Var superbra på det i tonåren) 
Cardio är fortfarande bland de tråkigaste jag vet. Men bara o göre lixom.


Feedback får jag en gång i veckan, men det krävs att jag registrerar allt jag gör och äter såklart. Varannan fredag laddar jag upp bilder, inte så kul. Själv ser jag ingen vidare skillnad. Men jag KÄNNER stor skillnad! Hitills -5 kg.
Som det känns nu så vill jag förlänga när de 3 mån gått ut. Jag har så vansinnigt lätt att "övergöra" när jag ska leva "sunt", det blir lixom osunt istället. Trillar över kanten. Så för mig är det här den perfekta hjälpen att hitta balansen, som är sund på riktigt. Både fysiskt och psykiskt. 
Det handlar inte om att bli smal o komma i omöjliga strlkar eller smörja in mina muskler med olja o flexa på stranden😜 utan mer en stark känsla i kroppen. Det är en fantastisk känsla.


Happy friday friends!
Glöm inte att tävla!!!
Kategori: Attack
Taggar: balans mamma fitness pt-online stark träning

TÄVLING! Vinn örhängen från M.A.D

Igen! 
Tycker det är roligt med tävlingar. Denna gång kan du vinna ett par stilrena silverörhängen med halvädelstenar (rosenkvarts) till ett värde av 220kr.
Svara på de tre frågorna nedan samt skriv en motivering till varför du ska vinna. Maila svar till : magriffe.attack@hotmail.com
Tävlingen går ut söndag kl 24.00 och
Vinnaren presenteras här i bloggen måndag kl 12.00. (Alla svar finns i bloggen)


1. Vart kommer klädmärket IKKS från?
2. Vad heter mina 2 flickor?
3. Hur gillar jag att matcha leopardmönstrade plagg?

Följ gärna på instagram :
M.A.D_magriffe_attack_design
Magriffeattack

Lycka till!!!!


Kunde icke låta bli.

Var och tränade imorse. Precis utanför mitt sats ligger lindex.....
Och jag var klar strax innan 10.00.......
Gick alltså rakt in i jean paul gaultier himlen😊

Sån "tur" är att jag inte ännu är i min trivselform (säger trivselform istället för trivselvikt, vill vara stark inte smal) då hade jag nästan fått köpa en av allt! Mycket coolt! 


Nu blev det en mössa och en kjol från barnkollektionen, som de får dela på😊.
Kjolen är ännu mer fantastisk live!❤️😍Bundgaard trigger boots day.

Premiärtur för bundgaards triggerboots.
Filippa älskar att de är lila. 


Kategori: kidmattack
Taggar: allvädersstövlar bundgaard bundgaard trigger boots

Pom pom. Danskt såklart.

Ni vet ju att jag köpte ett par tofflor till Isabell förra veckan. Från danska pom pom. Jättefina! Men tyvärr var de deffekta och fick bytas. Tyvärr fanns inte samma färgsättning, så det fick bli de jag faktiskt hade tänkt från början. 😊

Allt för barn.

Precis.
I slutet av oktober släpper hm sin all for children kollektion. Alltid en spännande kollektion där en del går till välgörenhet. Me like.
Kanske blir det något plagg från årets kollektion. Är väldigt förtjust i skalbaggen.❤️

Kategori: kidmattack
Taggar: all for children hm scarabee

Försiktig med leoparden.

Jag älskar leopard!
Mina första egna tighta leopardprallor köpte jag typ 1998? (😬) 
Genom åren har jag sen alltid haft något i garderoben med leopard. Oavsett trender eller åsikter runt mig.
Så självklart har mina barn oxå leopard i sin garderob! 
Allt från jackor, overaller, tights, skor, tröjor etc.
Men leopard är svårt.
Trots att jag älskar mönstret så tycker jag att det är ett mönster som man bör vara lite försiktig med när man matchar. Kan oerhört lätt bli "tacky" elr "för mkt"
Leopard är i mitt tycke ett mönster som måste "dressas ner" för att bli coolt. Så, volanger, rosetter, lack, spets etc går bort! Jag gillar med jeans, sneakers, baggy, stickat, mörka färger, street, slappt, bohem. Då kommer leoparden till sin coola rätt. 
Ni vet ju att jag föll för bobo choses leo-kappa. Har hittat en ersättare (billigare och enklare än att sy) en kappa från hm! Ratade den först eftersom jag upplever att hm bara inte kan låta bli att "överdetaljera" med kitty katter, hjärtan, volanger etc. Men denna kappa har de lämnat clean! Hurra!!! Och i en ganska laidback modell. 

Precis så fluffig, långhårig och fuskpälsig som jag vill ha den! Kommer dock inte köpa vita nike air force till Filippa nu, fel säsong. Hon får till våren istället. Får se vad jag ska matcha med för skor......
Lite leo-frossa...Kategori: kidmattack
Taggar: angulus leopard leopardkappa leopardoverall leopardskor mini rodini pico pomdapi

Bundgaard ända fram till sommaren.

Precis. Isabell har nu coola, tuffa, funktionella, slitstarka kvalitetsskor i silver ända fram till sommaren!
Märke : danska bundgaard.
Ett par supertuffa kängor med dragkedja i sidan som gör det lätt att ta av och på. Läder och 100% ull. Vilket gör dem vattentäta, andas och såklart megavarm! Passar isabell, då hon är en frusen tjej.


Det jag gillar extra mycket är de smarta extra skyddet innanför dragkedjan!


Dessa kängor funkar både höst och vinter samt till förskola och festligare tillfällen. Perfekt!

Till våren kliver hon över i ett par låga sneakers med kardborre. Är inte överförtjust i kardborre....men är skon cool så gör det inget. För det är trots allt praktiskt med kardborre, och jag fattar att förskolepersonalen inte är dödssugna på att knyta skor på 12-15 ungar. Sneakers i läder, slitstarka, coola och kvalite.


Danskarna❤️
Kategori: kidmattack
Taggar: barnskor bundgaard danskt slitstarka

Underbara barn del 2.

Sååå....nu slappa i soffan, kidsen sover sött.❤️
Det var mitt första besök någonsin på mässan. Igår gick jag med en vän och våra stora barn (2 fyraåringar) jag vill heslt gå runt och kolla in alla montrar, barnen ville helst göra alla aktiviteter. Detta tyckte jag var lite svårt att kombinera....
Så på lördagen blev det mest, snabbshopping av det jag visste att jag ville ha, barnaktiviteter o sen hem.
Idag åkte jag själv med min lilla tjej, och kunde mer gå runt ock titta.
Som jag upplever det finns det 3 olika fokus med att gå på mässan.
1. Du åker dit med barn(en) för att tillsammans göra alla barnaktiviteter. 
2. Du åker dit för att shoppa. Ta del av reducerade priser och rota runt i "ta 3 för 100kr lådan". Göra fynd.
3. Du åker dit för att klämma och känna på grejer och upptäcka nya märken och produkter.

Det var ganska mycket riktat till små barn, vagnar, säkerhet, vård, babynests, filtar, flaskor, nappar etc. Det största utbudet av kläder var "retrostil", mjukt, randigt, och med print. 
 
Jag tyckte det var roligt, men har inte upptäckte något "nytt" på mässan.
Bra shopping har jag absolut hunnit med.

Ett av mina favoritmärken hade monter där. Svenska nya märket "one we like"


Det gör tuffa, enkla men fortfarande gulliga kläder. Mjuka och sköna. De är serviceminded och mycket proffsiga. Älskade deras påsar! Bruna papperspåsar med deras logga litet stämplat på. Det kändes lite "bageri" att få sin tröja i en sån påse (som sedan lades i en genomskinlig plastpåse) Fräscht, enkelt och nybakat lixom. Detalj-nörd som jag är så älskar jag sånt. Enkelt, coolt, annorlunda och ger en lyxig känsla.
Jag skulle vilja ha ett av varenda plagg i deras kollektion! Men nöjde mig med detta. Det mesta till Isabell.

Grön tröja med tiger. Strlk 4 på en tvååring. Gillar ju oversize.


Den sista tröjan med fisken är från deras förra (första) kollektion. Isabell hade den och jag ÄLSKAR den! Nu har hon vuxit ur den tyvärr. Men på mässan hade de strlk 6 kvar!❤️ Så Filippa fick den. Allt annat är till Isabell.Sen var jag givetvis hos kids agency. De hade maxomorra på mässan. Louise och Malin är bara helt enkelt.. Fantastiska! ❤️❤️ 
Inte helt i min "profil". Men jag bestämde mig för att "vidga vyer" och prova. Isabell fick titta på vad hon gillade och det blev det här.


Tröjan är strlk 98/104 ich byxorna (som egentligen är 3-kvartsmodell) är strlk 110/116. Som vanligt bryr jag mig inte så mkt om strlk utan mer hur jag VILL att de ska sitta. Man känner att detta är kvalitetskläder. Organic cotton.


Riktigt gulligt på och isabell älskade det!❤️
Sen körde vi lite kaatach bilar. Isabell gillade det så mkt att jag var rädd att bli kvar där i 17 varv......Isabell fastnade stenhårt för en fleecefodrad hjälmmössa......från ett märke som heter snozy.


Jag har aldrig spanat in detta märke eftersom print av den här typen inte är helt min smak.
Mössan är.....ful-kul-rolig-gullig. Kan nog bli hur kul som helst med rätt matchning. Får se om jag lyckas....

😂🙈 isabell är superstolt ialfl!❤️

Övrig shopping blev, varsin "festlig" mugg med sugrör


Varsin matservis i porslin.
Superbilligt! Två serviser och två sugrörsglas för 80kr! Och tjejerna älskar det såklart.

Nästa år då? Jo, jag kommer nog att gå.  En dag med barn, för barn. En andra dag utan barn och för att kunna klämma, känna och se nya produkter.Kategori: kidmattack
Taggar: maxomorra mässa one we like underbara barn 2014

Underbara barn del 1

Var med min stora tjej på underbara narn igår. Blev lite shopping och snabb scanning. Träffade lite roligt folk och vänner.

Åker idag igen med min lilla tjej.
Uppdaterar med ett rejält inlägg om det senare.
Kategori: kidmattack
Taggar: mini a ture mässa underbara barn wheat

Ibland tror jag att jag kan sy....

Igår föll jag ju för en bobo choses kappa till Filippa. Men det känns för saftigt med 13-1400kr på en narnkappa hon inte kan ha på föskolan.😁
Jag ringde mamma. Hon är en gudinna med symaskinen! Hon sydde ALLT till mig och pappa när kag var liten. Avancerade grejer. Små trenchcoats, creppade klänningar, klänningar med volanger and so on. Hon sydde även på beställning. 
Så jag bönade o bad, om att hon ska sy till Filippa. Men icke. Hon tror stenhårt att jag kan själv?! Haha! (Learning by doing?) nog för att jag är händig när det gäller silversmide etc. Men sy?!
Iallafall.
Susade in i tygbutiken här i sumpan. Har kollat lite olika mönster o tyger. Tyvärr hade de inget leopardtyg. Men ack så coolt mönster som påminner om häst(?)  samt tre mönster som skulle kunna vara nåt. Den korta kappan tänkte jag bara, typ göra längre? Kan ju inte vara dödsklurigt! Elr?  
Jag vill att kappan ska vara i cool laidback stil.
Vad tror ni? Kommer jag att tappa mitt förstånd av ett sånt här projekt?


Nödvändig shopping och ettårskalas.

Idag mötte jag upp en vän när hon slutat jobbet. Det blev en sväng på NK-barn. Isabell behöver tofflor på förskolan nu när det blir kallare, hon är en frusen liten tjej. Ända sen Filippa var liten har jag köpt tofflor från danska pom pom. Gillar den enkla designen och att de är i skin. Isabell har ju ärvt alla pom pom efter Filippa. Men nu var det dax för henne att få egna, nya pom pom. NK-barn, sprall och drömskor har dem (vad jag vet) Så jag köpte ett par på NK. Jättefina! Tyvärr såg jag nu ikväll en deffekt så jag behöver byta dem imorgon. Hoppas de har ett par till i samma färg och mönster!När min vän slutat jobbet gick vi ner till sturegallerian. Babyshops befintliga butik babystore fyllde ett år! Mingel, goodiebags,dj, bubbel och snacks. Och rabbattcheckar om man shoppade över 500kr elr 1000kr. Fin butik och lugn och skön stämning. Så roligt att se en befintlig butik med så coolt skoutbud. Angulus, bisgaard och 10-is bland annat. Tycker nog de borde ta in bundgaard ochså. Härligt att glida runt och känna o klämma på alla fina kläder. 
Det absolut coolaste jag såg var en kappa från bobo choses.......för att förstå varför jag fastnade så hårt på bobos kappa, måste jag först visa en bild på min egna kappa som jag praktiskt taget bor i. En marlene birger som jag köpte förra året och jag använder den till ALLT!

Så glider jag runt där på babystore, och helt plötsligt, framför mig, hänger denna!!!

Ett litet mästerstycke från bobo choses! Ser mig själv och Filippa gå på bio ihop i våra leo-kappor o mjukisbyxor o coola sneakers! Haha! Men nej, kan inte köpa en leo-kappa till Filippa 4 år, för 1300-1400kr. Faller på funktionen😜
En cool/rolig/gullig/förmycket kjol från billieblush.

Skor....Och ett av de coolaste svenska märkena vi har, one we like. Kolla in dem på babyshop!

Söt liten jacka från marmar, fick tyvärr ingen bra bild.


Grattis babyshops butik! 
Kategori: kidmattack
Taggar: 10-is angulus babyshop billieblush bisgaatd bobo choses bundgaard marlene birger marmar nk-barn one we like pom pom

Tips på utförsäljning! Med hjärta!❤️

Detta är helt fantastiskt! Jag har aldrig varit på denna utförsäljning själv, men har fått förstå att det är både för barn och vuxna. Det är alltså olika märken/butiker/agenter/designers som skänker provkollektioner. 100% av intäkterna går till världens barn!❤️

Ni som kan! GÅ!
Allt för en god sak!❤️

#kidmattack

Eftersom jag älskar barnkläder, så har mina tjejer en egen hashtag på instagram. Som ni har förstått så gillar jag att blanda gulligt, coolt, kvalite och funktion såklart. Jag letar tills jag hittar det jag gillar, oavsett om det är nytt, second hand, rea eller utförsäljning.
Idag gick de till förskolan såhär.Här har vi en mix av, mini rodini, mini a ture, livly, hm, ikks, ticket outdoor och sulman allvädersstövlar.
Gulligt, coolt, kvalite och funktion. Perfekt kombination enligt mig.
Kategori: kidmattack
Taggar: hm ikks livly mini a ture mini rodini sulman ticket outddor

Systrarna Attack, outfits genom åren.

Detta blir en frossa i bilder genom systrarna Attacks outfits. Inspiration.

Kategori: kidmattack
Taggar: ata naya burberry hummel ikks jacadi kenzo mina mini a ture mini melissa mini rodini monamici petit bateau

Sinnesro

Ni vet ju att jag gör silversmycken. Jag smider, som i banka, löda, såga, fila. 
Jag har min lilla verkstad hemma. Gansla välutrustad för att vara en hobbyverkstad. Jag gör sånt jag själv vill bära. Så coolt att kunna ha en ide på något jag vill ha, och sen sätta mig och göra det! 
Det finns ingen annan plats  i världen som gör mig så lugn och fokuserad som när jag sitter i verkstan. Som meditation. Tanka energi, kraft och lust.
Jag behöver det här. Om jag inte får vara kreativ och jobba med mina händer så vissnar jag och blir rastlös och olycklig.
Just nu har jag huvudet fullt av ideer! Ska försöka få fram en del av dem.


NONO no nonsense. Ett märke som sticker ut.

Idag plockade jag fram en klänning till Filippa som är en perfekt höstklänning. Ett holländskt märke som heter NONO (no nonsense) jag tycker att det märket får oförtjänt lite uppmärksamhet. Det är välgjorda kläder, med superhög kvalite och rolig twist. En helt egen stil. Jag kan faktiskt inte likna stilen med något annat märke. De är ganska små i strlk. Men en strlk går att använda länge, som vanligt, allt beror på hur man vill att de ska sitta. Vi har lite klänningar och byxor från NONO och de är Filippas "säkrat kort". Hon säger aldrig nej till sina NONO klänningar.

Den här har vi i två färgsättningar, och har använt i nära på 1.5 år! Hon älskar den fortfarande. Tuff, cool och gullig. Kan inte nog trycka på den goda kvaliten!

Här är en av sommarens favoriter. Som både Filippa och Isabell har använt.

Här är Filippa i en NONO klänning för cirka ett år sen.

Och idag. I samma klänning. Fortfarande lika fin. 

Lite fler NONO plagg jag gillar. Som alltid gillar jag inte ALLT de gör, men de här är fina.


Isabell för ett par veckor sen i de skönaste haremsbyxorna från NONO. De har bred mudd upptill och sitter inte åt.

Om du inte provat NONO, så kan jag varmt rekomendera att du gör det. Slitstarka coola hökvalitetskläder.
Www.nono.eu
Www.babyshop.se
Www.oii.se
Kategori: kidmattack
Taggar: coolt kvalite no nonsense nono slitstarkt twist