En förskola att sakna.

Idag är dagen. Den absolut sista dagen. 
Vi har ju flyttat, det betyder även att tjejerna behöver byta förskola. Detta skär i hjärtat. Inte bara för att det känns hårt att barnen ska behöva lämna sin trygghet, sina vänner, sina rutiner. Utan oxå för oss föräldrar. Vi har haft förmånen att gå på den bästa förskolan av alla!
Filippa började strax efter att hon fyllt tvår år. Isabell var nyfödd.
 Att vi sökte till just den förskolan var för att den låg närmast. Vi hade ingen som helst erfarenhet (såklart, Filippa är ju barn nr 1) Så vi gick på bekvämlighet.Och min moster sa att "kolla om de har eget kök, fåga om personalen jobbat länge och kolla om barnen som går där ser snoriga ut" Det var lixom kriterierna vi gick på. 
Själva förskolan i sig, rent fysiskt är inget över det vanliga kommunala. Den ligger i ett tegelhus, bostadshus, byggt på 60-talet (gissar jag), gården är ganska liten och skuggig (dock nyrenoverad nu) lokalerna är småslitna etc.
Det som gör att vi allra helst skulle gå kvar, är "våra" pedagoger. De äe fantastiska!
Jag blir rörd när jag tänker på hur engagerade de är. Hur väl de känner våra barn. Hur väl de känner oss. De lyssnar.  Jag imponeras av deras ork.  De är med våra barn varje dag, de känner dem, de lär dem, de hör och ser dem. 
Huha, idag ska vi lämna dem. Jag är säker på att det kommer bli bra på barnens nya förskola. Men jag vet att jag barnsligt kommer jämföra (ja, jag kommer hålla det tyst för mig själv) Jag kommer muttrandes tänka "på vår förra föskola, gjorde pedagogerna si elr så"
Jag önskar att alla barn och föräldrar fick känna det som vi känner för vår förskola (läs våra pedagoger) Total trygghet.

Jag och min man kommer hämta barnen lite tidigare idag, tillsammans. Vi har ordnat med presenter. Jag gjorde en hel drös med silver örhängen i olika varianter, sen fick tjejerna själva välja ut vilka örhängen som de ville ge till vilken pedagog. Det var det absolut mest personliga vi kunde komma på.
Så alla på Solen och Rosen, samt J. Ni är våra barns idoler och förebilder, har varit vår och barnens trygghet och ni är otroliga! (ta med et här mailet när ni löneförhandlar!, alt ring mig så kan jag berätta för chefen om ert extra engagemang ;)
Så idag blir det lite kram och gråt-kalas! 
Sen väntar långt sommarlov, och i Augusti börjar nya äventyr!


 
 

Mina riktlinjer på sociala medier.

Tråkig rubrik, jag vet.
Men fick mig ännu en tankeställare. 
Jag har en öppen profil på instagram. Jag är en barnklädesnörd av rang. Outar mycket bilder på mina barn, och hashtaggar Märken de har på sig. Här om dagen hittade jag en bild på min lilla tjej (min bild) på ett större klädmärke egna instagram. De regrammad Bilden i vintras, så det är längesen. Jag har inga som helst problem med det, egentligen. Kan nog snarare tycka att det är roligt när märken vill använda mina bilder. Och det händer titt som tätt. MEN, jag har aldrig varit med om det innan, utan att märket FRÅGAT innan ellerhastaggat mig. Och i min värld är det en självklarhet att göra. Men detta är ju bara vad JAG tycker och ingen lag.😊 mina egna riktlinjer inom sociala medier är 
* fråga alltid om det är ok att låna bild.
* fråga alltid om det är ok att lägga ut bilder på dem jag fotat.(undantag kan vara på event som är nära knutet till sociala medier)
* aldrig nakenbilder i någon form (knappt baddräktsbilder)
* inte hänga ut folk.
* aldrig outa konflikter med familj, vänner etc.

Det finns fler, men i stora drag ser det ut såhär.

Vad har ni för riktlinjer?


En getaway och upplevelse! Scandic Star Sollentuna.

Förra helgen hade kids Agency utförsäljning av provkollektioner. 
Uförsäljningen hölls på Scandic Star Sollentuna.
Jag förstår varför hotellet ha "Star" i sitt namn!
Jag bokade in mig på hotellet för en egen liten "getaway". 
Alltså........WOW!
Hotellet ser inte jätteroligt ut från utsidan, en ganska annonym tegelbyggnad precis vid Sollentunas pendeltågstation.
. (pendeltåget som för övrigt går direkt från centralstationen och tar 10-20 min, inga byten och 3 min att gå från stationen till hotellet)
Hotellets entre ligger vid ett litet torg, där även en av ingångarna till enorma Sollentuna centrum ligger. (shopping ;)
 
Hur som helst, när jag kom in i hotellet.....så slungades jag in i LYX! 
Känslan i lobbyn är LYX! Det är luftigt, ljust, en enorm kristallkrona, trappor med vackra snirkliga räcken.
 En bistro, en liten shopp (ni vet jag-har-glömt-något-och-behöver-nu-shop, bara servicen i det!!!)
Och det bästa av allt, ett lugn! Personalen i receptionen var precis så avslappnat serviceminded som gör att du känner dig välkommen och speciell. 
Som småbarnsmamma så har jag alltid min familj i bakhuvudet, alla situationer, platser, personer jag möter "mäter" jag alltid med hur det skulle fungera med mina tjejer. Det är som en inbyggd "familje-scanning", som omedvetet jobbar dygnet runt. Oavsett om jag är med mina barn eller inte.
Väl framme vid receptionen ser jag att det är trappsteg uppbyggt för att även små personer ska kunna hänga med och se vad som händer vid incheckningen. (När min familj kom och hämtade mig dagen efter var Filippa uppe på trappstegen på 5 röda! Klart hon vill se vad de gör i receptionen)
 
Jag fick rum på våning 6.
Villket rum!!! Fräscht och rent!
Och vet ni, det var 2 rum! ett sovrum med dubbelsäng, 
och ett "vardagsrum". 


(Lyx på rummet 👆🏼)

I badrummet fanns det ett badkar (perfekt för små skitgrisar och trötta föräldrar) 
inte nog med det, i samma badrum fanns en dusch ochså! alltså nu menar jag inte badkar-med-dusch, utan, ena sidan av badrummet, badkar. andra sidan av badrummet, dusch. 

(Note the lyx 👆🏼. Me like. Plus i kanten med miljötänk med refill)
Hela familjen kan bli rena tillsammans, samtidigt! (tidsvinst i småbarnsträskrt ;)
Ett extra plus var hårtorken. Ja, de flesta hotell har hårtork på rummet idag, men oftast är det hårtorkar som är "inbyggda" i badrummet, ni vet, i nån gulvit plast med superdåligt blås, som överhettas bara efter 2 min och stänger av sig.
Här hade de en vanlig hårtork, som inte satt fast, så jag kunde själv välja var jag ville torka mitt hår! samt att den inte överhättades och stängdes av.
Jag trodde faktiskt att jag fått nå slags svit.
Dagen efter fick jag veta att ALLA deras rum (utom våning ett) ser ut så! När hotellet byggdes så var det nordens första "svit-hotell". Så det här lyxiga rummet är lixom standard! Fick ochså veta att på våning ett ser rummen annorlunda ut, då den våningen inte fanns från början. 
Hotellet är alltså fullt med perfekta familjerum!!
Tog en liten rundtur på hotellet, på våning 8 finns konferensloaler och spa/relax-avdelning. 
Spa/relaxen var jättefin!
 Ljust och med stora fönster. När jag kom in här så ångrade jag nästa att jag inte hade familjen med mig. Pool, bastu, fräscha omklädningsrum. Man  kan även boka in spa-behandlingar av olika slag. 
På kvällen tog jag ett glas cava i bistron på hotellet med goda vänner.
Sov som en gudinna. Ni vet ju lyxen att kunna sträcka ut sig åt alla hörn man vill! Utan att väcka eller störa någon.
Det som jag ser fram emot mest vid en hotellvistelse är frukosten. Det är lyx och för mig säger allt om ett hotell. (precis som jag bedömmer en sushirestaurang efter deras miso-soppa. Bra soppa = bra sushi)
Frukostmatsalen är stor, ljus, luftigt. På buffen finns ALLT. Äggröra, bacom, korv, pannkakor, sill, bröd, gröt, frukt, grönsaker and so on. 
Det är luftigt och gott om plats mellan de olika buffeerna, så du slipper stå i en kö och trängas. 

Och det bästa........det finns en....LEKHÖRNA!! 
Tack Scandic Star! Här skulle jag alltså kunna (rent teoretiskt) sitta med min man och ha den lyxigaste helgfrukosten utan att behöva avbryta efter 5 min på grund av rastlösa små individer!! Hotellet har även en egen maskot, Sigge, som mommer och hälsar på utanför lekhörnan. (Bild lånad, blev så till mig av Sigge att jag glömde fota! Haha!)

När jag åt frukost så kom min man och mina tjejer till hotellet. Filippa skulle hänga med mig på utförsäljningen. Såklart sprang ju tjejerna runt och spanade in allt (ni vet, sådär som kids gör) Direkt så kände jag hur jag ville ha koll så att de inte störde personalen eller andra gäster. Men vet ni, på Scandic Star i Sollentuna, behöver man inte känna sig besvärlig för att man har barn! ALL peronal jag mötte under min vistelse, hade ett lugn, ett leende och verkade inte ett uns besvärad av barn. HUR OFTA UPPLEVER MAN DET??!!! nä, precis, inte ofta.
Jag gillar oxå att scandic har miljötänk, överallt blir du påmind om miljötänk. Sopsortering på ditt rum, ekologiska prudukter på frukosten, energispar på ditt rum i form av att ditt nyckelkort behöver sitta i för att lamporna ska fungera. And so on.
Nästa gång jag bor på Scandic Star i Sollentuna, så tar jag med hela familjen på en getaway. 


Och jag kommer bo där igen, var så säker.
Scandic STAR lever upp till sitt STAR, fem gånger om. 
Happy Saturday!
Kategori: Attack kidmattack
Taggar: barnfamilj, hotell, scandic star sollentuna, utförsäljning, service, frukostbuffe, kids agency resa med barn,

Utredning fortsätter...

Ordet utredning får mig ibland att känna mig som nåt slags....."case". På ett oskönt sätt.
En akt i en hög av akter och papper. En i mängden. 
Och det är ju så. Hos de som gör utredningen är jag ju ett case och de har en akt på mig, bland många andra case och akter.
Det är tydligen komplicerat att göra en adhd-utredning på en vuxen som anses "kapabel". Jag är lixom inte så snurrig att jag inte klarat hem, familj, jobb. Anses funktionell i de medicinska ögonen. 
Så de utreder vidare. Med interjuver av nära o kära. 
Min enda önskan är att bli mer....."jämn". Att kunna fördela min energi lite mer balanserat. Klurigt att förklara. Och så önskar jag ju såklart att min hjärna hade en off-knapp. Det är ALDRIG Lungt i mitt huvud. Har ALLTID saker på gång, eller önskningar, idéer, mål, projekt, etc etc. Ibland blir det verklighet, men många gånger har jag "slösat" otrolig tankeverksamhet på något som bara stannat kvar i mitt huvud och sen bleknar bort för att ge plats åt 1000 nya tankar o idéer. Hittills av mina 38 år är silvret mitt bästa knep för avkoppling. Att vara still rent fysiskt och koppla av är en ren omöjlighet för mig. Precis som att "det ena måste vara igång för att koppla av det andra" om jag ska lyckas koppla av hjärnan, så måste jag göra något fysiskt, och om kroppen ska vara still så måste hjärnan gå på i 200. Fast det första är lättare o skönare. 
Jag önskar av hela min kropp att kunna sakta ner, stanna upp o bara andas. Lite mer o lite oftare.
Kommentarer om yoga, mindfullness, meditation a la sitta rakt upp och ner, undanbedes. Its not for me. For sure.
Over and out.


Påsklov och shopping tips.

Påsklov.
Började sådär. Min man var supersjuk och sängliggande på långfredagen. 40 graders feber och middag med vår extendend family blev inställd. 
Jag och tjejerna målade ägg (fuskade med tuschpennor) och åt en enklare form av påskmiddag, potatis och prinskorv. 
Påskharen hade ialfl hittat till vår uteplats och lämnat två st påskägg. 
Så sockerstinna blev det.På lördagen var ordningen återställd och alla friska. Då åkte vi till mamma i Mariefred och åt påskmiddag med familjen, syskon med respektive, moster och mormor. Min coola mormor. 94 år, 9 barn, cirka 25 barnbarn och lika många barbarnsbarn och några barnbarnbarnsbarn. helt galet. 5 generationer.Idag stannar vi hemma, så kommer tjejernas farmor och farfar och påskar lite med oss.
Måste passa på att tipsa om lite shopping inom en snar framtid.
Kids Agency ska ha kollektionsutförsäljning på scandic star sollentuna!
Om jag kommer vara där? såklart!
Måste ta mig en titt på hotellet ochså, ryktet säger att det ska vra mycket barnvänligt, med nån typ av barnklubb etc. Samt bra priser för weekend getaway. Måste kollas upp.

Tänkte höra med er om det finns något speciellt ni vill ha tips om?
 
 

Fotografering av barnen och shopping och extended family.

Alltså igår.
Flickorna var hemma och vi tog det lungt på morgonen.
Vid lunch rörde vi i oss in mot stan, tjejerna skulle välja påskpresenter. 
(Muntert i vagnen 🙈😜)

De får inga påskägg av oss (eller...vi får se) De får ju av alla andra i familjen/släkten, så jag och min man tänkte att de får välja en varsin påskpresent av oss. Inser nu att det var ett dumt upplägg. Klart att vi skulle köpt och present, lagt i ägg och gömt istället! Det är ju lixom hela leta-ägg-grejen som är kul och spännanade. Asch, de får leta ägg hos mormor imorgon.

Jag köpte varsin t-shirt till tjejena igår, från ONE WE LIKE. Alltså.....
Ja ni får se.
Filippa fick den här :

Och Isabell fick den här :

(bilderna är från one we likes's webshop)
Ni måste passa på att shoppa nu, de har grymt påskerbjudande i sin webshop! 25%!!!! 
http://onewelike.myshopify.com  Finns länk här i min profil ochså.
 
Sen mötte vi upp en barndomsvän och hennes pojke, de skulle leka loss i en fotostudio. Min kompis är MAGISK med kameran! Jag älskar hennes bilder. Och det roliga är att stunder när jag tänkte "asch, det här kan det ju inte bli en enda bild av" så plockar hon ut riktiga guldkorn!!! Bilderna blir så levande! Kidsen härjade runt och lekte, hade fikapaus, visade varandra leksaker, hade springtävling, dansade etc. Och hon fångar dem i magiska omedvetna ögonblick. Jag tycker att hon ska jobba med saken. Så bra är hon. Kolla hennes instagram : my_kid_willem 
eller hennes blogg : http://mykidwillem.blogspot.se
Jag blir så sugen på att ta finare bilder på mina tjejer. Alltså, bättre kvalite. Här är några bilder jag tog 🙈 med mobilen. 

 Vi har ju en systemkamera hemma, tror att den är helt ok. Måstae bara förstå alla inställningar.........mmmm.......med mitt tålamod......hahahaha!!! 
Måste ju ha en bra kamera om man ska kunna fånga vildar på bild utan att det blir suddigt. Och ska du kräva av en vilde att stå still, så "dör" ju genast bilden. Tappar magin, och det blir "gjort".
Tänker på diskutioner jag varit med i där man pratat om min rodinis barnmodeller, att de sett så "sura" ut, eller likgilltiga. Det kan ju vara fantastiskt fina bilder ändå. Jag har ochså varit med i diskutioner om barn har roligt under en fotosession, jag skulle säga att det beror heeeelt på fotografen. Barn som bara "får vara", leka och härja runt, de har garanterat roligt. Barn som blir "uppstyltade" och måste posera, har nog mindre roligt. Detta tycker jag att man ser i bilden, tyvärr.  Kika runt på instagram så får ni se. Där finns barn som står i olika superfina outfits, framför samma vägg, på samma plats, i samma pose, och med en trött blick. För alla vi som har barn, VET ju att ett barn knappast skulle komma på den iden själv......vid samma vägg, med samma pose.......knappast.
Nåväl, jag tänker ge det ett försök att öva upp min fotoskills, och hinna fota kling o klang in action lite mer. 
 
Nu tillbaka till handlingslistan. Påskmiddag hos oss idag, med vår extended family. 
När Filippa började förskolan hittade hon en bästis, Kalle. Kalle fick en lillasyster som är ett halvår yngre än Isabell bara. Jag och Kalles mamma var föräldrarlediga samtidigt med småsyskonen, så vi brukade hänga. Sen fick papporna träffas, och de "klickade" oxå. Så vi är två familjer där alla klickar lixom. Skulle kalla det LYX, att i vuxen ålder fån nya vänner. Nära vänner. Vi kallar dem vår extended family, för att det är så det känns. Kan inte komma på ett mer avslappnat häng och umgänge.
Nu ska jag hänga med de här äggsjuka hönorna. (Mobilbild 👆) 
 
Kategori: Attack hemma kidmattack
Taggar: extended family foto mini a Ture my_kid_willem one we like studio

Grymt påskerbjudande, mina juveler och påskungar.

Ok, en av mina passioner är ju silversmide. Ganska självlärd. Gick 2 st kvällskurser på Medborgarskolan för cirka 10 år sen, var lärling hos en smed i några månader. Sen har jag haft min lilla hobbyverkstad Hemma. Googlat mig till hur man gör vissa grejer, läst och frågat där jag köper silver, hos en grossist. Önskat mig verktyg i present och sakta byggt upp en skaplig verkstad. Som är omöjlig att ha hemma med småbarn. Och jag MÅSTE jobba med händerna för att inte vissna. Själsligt. Så nu hyr jag en arbetsplats hos en smed. Där kan jag förlusta mig i mån av tid. Jag får massa tips och pepp av mina grymma "kollegor" där, som har utbildning och är långt mer kunniga än jag. 
Nåväl, sen en tid har jag övat på att infatta stenar. Och det är inte lätt! En ring har startat krig mot mig! Så efter en sönderslagen sten, två demolerade infattningar, svordomar, frustration, tips, pepp, kaffe, envishet och träning.....så blev den klar!!!!!


I natt kommer jag sova sött! Magriffe - ringen, 1 - 0. HA!
Om du vill se mer vad jag gjort kan du kolla på instagram : m.a.d_attack
Eller på Facebook : m.a.d magriffe attack design

När vi ändå är inne på den ena av mina passioner i livet, kan jag ju lika gärna segla in på den andra......barnkläder.
Ett av mina absoluta favoritmärken, one we like, har sjukt bra påskerbjudande just nu! 25% rabatt!!!! Alltså..... SLÅ TILL!!!http://onewelike.myshopify.com
Coola, stilrena grejer för den coola ungen! 👌😊


Mina rövare var några slags påskladies Imorse.
Isabell hade smetat bort sitt "smink" redan innan hon fått på sig ytterkläderna! Gullunge!
Filippa var mer försiktig och noggrann med sin outfit och "sminkning"
Kärleken till de här små vilda, mjuka, goa, kloka, roliga, jobbiga personerna är större än allt jag någonsin upplevt! Herregud vilka fantastiska individer! Lyckans mig som får vara med dem! Lyckans mig som lever med en sån otrolig man! Och så fick vi de här?! 
Du vet aldrig hur det kan sluta efter en kväll på en av Stockholms halvsunkiga ställen! Haha! 
Bjuder på en liten nostalgitripp från en halvblödig mamma. 😂

🐥🐥