Personligt. Fredagen den 13:e och dagen D som i aDhd.

Jovisst.
Idag påbörjade jag en adhd-utredning. Alltås, det är jag som utreds. 38 år gammal. 
Varför? 
Av andledningar som jag inte tänker gå in djupare på, så har jag själv krävt att en utredning borde göras, på något, men visste inte vad.
Så innan sommaren gjordes en "screening" på mig, man ville se vad för typ av diagnos det  skulle kunna röra sig om.
Svaret visade starkt på adhd. Så idag (efter lång tid i kö) påbörjades utredningen.
Hur jag känner inför det?
hmmm........blandat, men allra mest positivt. Eftersom jag alltid känt mig en smula annorlunda. Annorlunda betyder inte alltid dåligt. 
Jag vill förtydliga att adhd INTE är en sjukdom på något sätt. Man kan säga (enkelt) att adhd är bara att hjärnan fungerar annorlunda (än normen)  typ så. Jag gillar inte när man pratar om adhd som ett funktionshinder. Hinder? De personer jag känner med diagnosen adhd är långt mer obehindrade i sin tanke än de flesta (typ alla) utan adhd diagnos. 
Kom ihåg nu, att allt jag skriver är ur mitt perspektiv, mitt sätt att se och förhålla mig. Kanske inte din sanning.
Jag får ofta ofta ofta höra saker som "ja, ja, alla får diagnoser nu förtiden, som att det är inne" elr "asch, jag tror att alla har en släng av adhd!" alt. "Jag har nog ochså lite adhd.", elr "vad spelar det för roll om du får en diagnos eller inte?" 
Ibland kan faktiskt dessa kommentarer kännas lite......förminskande. Jag har sökt hjälp av en andledning, att jag själv känner att jag behöver det. så "asch, alla har nog en släng av adhd!" ......... är lixom inte så...vad ska jag säga?.......jag ni kanske fattar?
I början när jag fick veta att jag visar starkt på adhd och skulle utredas, så var det jätteviktigt för mig att "hitta felet". Alltså få en diganos, en ettikett. För ni vet, det som finns kan man ta hand om, lösa,fixa.
Det skulle ochså vara en förklaring till så mycket i mitt liv. Ex. hela min skolgång. Varför jag inte kan lära mig saker jag är ointresserad av. Varför jag i hela mitt liv kallats dramatisk och känslig (som att det är något dåligt att känna starkt och mycket?) Listan kan göras lång på saker i mitt liv som skulle te sig fullkommligt....rätt. Om min utredning visar på adhd.
Nu har behovet av "ettikett" lagt sig. Och oavsett vad min utredning kommer visa så har jag en mycket större förståelse för mig själv. Det kan nämligen vara så att, om du levt ett halvt liv med oupptäckt adhd, så kan det vara så att du utvcklat "skills" för att kompensera de som du har svårt med. Och dessa "skills" kan efter 38 år vara så starka att adhd blir svårare att fastställa. Ironiskt nog.
Det är viktigt att komma ihåg att alla med adhd fungerar olika och har olika svårigheter och det kan te sig på väldigt olika sätt.
Det som jag personligen upplever som lite problematiskt, är att jag känner så extremt starkt. Som att ens känsloliv lever på grönalund, dagligen. Och att min hjärna ALDRIG slutar. Det är svårt att förklara det här med hjärnan. Jag och min man pratar ofta och mycket om min hjärna som hela tiden rusar fram i 100kmh. Och vi skrattar en del åt det ochså. För han fungerar inte alls som jag. Det finns ju enorma fördelar med min hjärna som aldrig stänger av såklart. Extremt lösningsorienterad och kreativ skulle jag säga. Och jag har börjat hitta sätt att vila hjärnan på. Då pratar vi inte meditation och mindfullness. hahahaha! Det går inte! Kan inte vara still OCH koppla av hjärna SAMTIDIGT. Det är bara som ett skämt för min del. 
Vi får se vad den här utredningen ger. Om inte en diagnos, så mer Magriffe iallafall.
 
 

I am a Unicorn!


Jag har förmånen att få vara en Unicorn.
Ni vet ju att ett av mina stora intressen (förutom passionen för barnkläder) är att göra smycken. För ett par månader sen fick jag chansen till en dröm jag haft under många år. Olika omständigheter och fin vän och älskad make gjorde att min dröm kunde förverkligas! Jag hyr en plats i en silververkstad! Här är jag så ofta jag kan och orkar. Finns inget ställe jag trivs bättre på! Verkstan drivs av Anna och Berit. Sen är vi 4 st som hyr platser. Ett kreativt kollektiv. Alla är otroligt duktiga och kreativa. Några driver egna företag och några (som jag) hyr plats som hobby. Vi är 5 st som gör smycken och en som jobbar med läder. Alla har sin helt egna stil. Jag älskar onsdagar, för då är vi oftast flest här samtidigt. Så inspirerande och jag personligen lär mig oerhört mycket! Speciellt av Anna och Berit, som hållit på i många år, utbildat sig och har massor av kunskap och erfarenhet. De tipsar och jag kan fråga och få råd etc. Jag har lite i smyg utsett dem till mina mentorer!  Jag slänger upp en kavalkad av bilder, så får ni själva se storheten i att få vara en Unicorn. Ni kan följa Miss Unicorn på Facebook, även Aarons arbeten i läder. Samt mig såklart! 
Örhänge!!! Sweetskulls av Anna!
Samarbete mellan Anna och Aaron.

Berits vackra katter.
Förstår ni? Här är jag en fisk i vatten!
Eller en Unicorn på grönbete!


 

Skomässan då.

Ja, jag vet!
Sent.
Var ju på skomässan i fredags. 
Tanken var att jag skulle spana barnskor.....
Men herreguuuuud vad mycket snyggt o coolt jag tittade på till mig själv!
Skoheaven!!!
Vi börjar med fila. Ja! Fila!!! Som vi alla knatade runt i på 90-talet. Hett! Då. Och vet ni, de kommer tillbaka!! Coolare än någonsin! 
De kommer sälja in olika "pack" till butikerna. Jag fotade "goldpack" vill ha allihop! Det finns även ett "blackpack" och ett "fashionpack" Så snygga så det värker i sneakershjärtat!
Le coq sportif levererar.....Fler coola fransoser, asfvlt.


Och ett holländskt märke sänt från ovan! Maruti.
Och underbara maruti har barnskor!!!
Ett par är beställda till mig, alltså till mina fötter😊 de här babysarna Blir mina i vår!Självklart spande jag på ett av mina favoriter i barnskor, danska bundgaard! Aw15. 

Alltså! Hur snygga skor kan barn ha?!!! Och det bästa av allt är att jag VET att det är den absolut bästa kvalitén! Min favorit som jag är ganska säker på att Isabell kommer knata runt i nästa vinter.


Hur snygga?!!!!! 

Jag fick även upp ögonen för ett amerikanskt märke, som just nu "kyltestas" i canada. Plae Heter de. Supercoola skor! Helt gjorda i återvunnet material! Chansen är stor att det blir Filippas vintermackor nästa år. Aw15. Plae.

Och sneakers från plae.
Otroligt mjuka, stabila och följsamma. Coola skor att leka i helt enkelt.

Jag tittade även på birkenstockHur söt?! En cool fotvänlig toffel! Heja birken! De här skulle Filippa gilla.


Och hur mysig?! 
Och en klassisk modell, går aldrig ur tiden.
Klassisk, snygg, stilren.

Detta är bara en liten del av allt gott jag såg. Men håll utkik! Ute i butik från maj och framåt!


 
Kategori: Attack kidmattack
Taggar: asfvlt aw15 barnskor bundgaard fila le coq sportif maruti plae skomässa

Skor skor skor

Jag älskar skor!
Tycker att snygga skor lyfter vilken outfit som helst! Som kronan på verket!
Avskyr större tillställningar när jag måste TA AV skorna! Lixom.... En snajsig Outfit i platta fötter i strumpor??! Gahhh! Är hellre dam och tar med inneskor än och faller så platt.
Och idag har jag förmån att få gå på skomässa!
Min hjärna kommer möjligtvis bli överhettad......
Jag ska lukta, klämma o känna på vackra skor tills jag tuppar av! Tuppar av i ett lyckorus. Haha!
Uppdaterar senare.


Kategori: Attack kidmattack
Taggar: kronan på en outfit skomässa skor älskar skor

Kärleken till mini a Ture.

Svalnar inte!
Surfar runt o kikar efter sneak peeks. 
Vi har så mycket fint att se fram emot! En del finns redan i butik. 
Mini a Ture håller sina mjuka färger, mjuka och klara. Även starka färger. Jag älskar mini a Ture för att jag tycker de lyckas med konsten att hålla sig klassiska, coola och gulliga, allt i ett. Och såklart kvalité. 
Ser ni, klassiska färger som marinblå, beige, ljust rosa. Med klar grön, stark gul och mjuk korall. Det finns något för alla! 
Fantastiskt regnställ! 
Det här gillar jag! Älskar turkos/grön. Isabell skulle passa fint i det här.
bra och fina gummistövlar! Vi har ett par kaffefärgade som Filippa har haft, får se om Isabell tar över dem eller om det blir nya.
fantastisk klänning! Enkel stilren modell.
cool t-shirt.
ochså fin enkel klänning. Den här skulle jag kunna tänka mig till midsommarafton.
Sommar!
som vanligt fina, coola och framförallt mjuka t-shirts. Är det zebramönster jag skådar?
flickigt klassiskt. Gulligt liberty mönster.

Mini a Ture 2015 gör mig inte besviken. Snarare tvärtom, de bevisar återigen sin säkerhet och skicklighet att blanda klassiskt, coolt och gulligt. Med exemplarisk kvalité.