Throwback bonanza outfit inspo

Javisst! Idag är det torsdag!  Elr onsdag.....Kategori: Attack hemma kidmattack
Taggar: abeko ayanaya cienta franka hummel kickers kids outfit le coq sportif livly mini a Ture mini rodini monamici next one we like petit bateau throwback

Bundgaard.

 Halva vintern har gått. typ.
Och tänkte berätta hur våra bundgaard funkat. 
Båda tjejerna har bundgaards allväders/vinterstövel trigger boots. Tål ne till -40 grader. Kan tvättas i maskin på 40 grader, och tål att stå i torkskåp. Pris :runt 400 kr.
Inte de absolut snyggaste stövlarna, men det är väl ändå inte en allväderstövels kännetecken.
Isabells trigger är i silver. Det är roligt men bundgaards trigger, coola färger. Här gör man något seriöst för att få en praktisk stövel att även se kul och cool ut. Gillar. Tjejerna har aldrig varit vare sig blöta eller kalla i dessa. Lätta att få på och av. Inte tunga. Perfekt sko att ha vid vild lek och på förskolan. Tålig. Mina tjejer började använda sina trigger redan i okt. Dumt av mig. Filippa kan ibland säga att hon inte vill ha dem, "mamma, de är så varma" Och då ska ni veta att mina tjejer är frusna om fötterna. Så det är mycket gott betyg. Vi har aldrig haft någon extra sula i eller extra strumpor. Bara deras vanliga vardagstrumpor i bomull och sen rakt ner i stöveln.
De andra bundgaard tjejerna har är coola, på riktigt. Skinn med texmembran och fodrade med ull. 
Filippas modell, Terry i brons. Isabells modell Tilde i silver. Båda skorna har snörning, och även dragkedja i sidan. Vattenlås innanför plös/snörning och dragkedjan. Pris 850-950 Kr.
Dessa skor.........
Älskar dem! De uppfyller allt jag kan önska av en vintersko. Tjejerna har ej varit vare sig blöta eller kalla i dessa. Vi har ej använt extra sockor eller sulor. De klarar förskolan, festen, vardagen. 
Jag har sagt det förr, de här skorna funkar lika bra till julbordsklänningen, nyårs-stassen eller förskolan, eller lördagshänget. Man luras lätt av att de är så snygga, de blir "finskor". Men de klarar allt. Givetvis blir det slitage. Men....om du tittar på dina egna skor i skinn? tycker du inte att de flesta till och med blir snyggare när de gås in och slits?! Slitet skinn är vackert skinn. (givetvis finns det gränser, du kastar ochså dina skinnskor när de är helt slut) 
Dessa har ochså fått betyget "Mamma, de är så varma". Alltså mycket gott.
 
Jag har den här hösten/vintern läst på flera forum om föräldrar som lagt 700-1000 kr på välkända märken, men som sen i förtvivlan upptäckt att de måste kompletera sina vinterskor med ullsulor, ullstrumpor etc etc.
Jag kommer fortsätta rekomendera bundgaard. 
Happy sunday!

Såååå.....Formex då.

Igår var jag för första gången i mitt liv på Formex. Blev medbjuden av en av mina bästa vänner som skulle dit för sitt jobbs räkning.
Galet stort! Och ALLT fanns!
Jag var mest intresserad av barnkläder och inredning. 
Vi började strukturerat gå genom gångarna, min vän är en mycket erfaren  mässbesökare. Tur! För jag hade lätt kunnat studsa runt helt planlöst, som en ivrig unge i candyland. 
Jag är ingen expert, men jag upplevde att det inte var så mycket nytt. Shabby Chick, industri, råa material rostig metall och grovt trä, pasteller, retro, kuddar med djurmotiv, mönstrade sängkläder (paisley) ja, i stort sett samma saker som du hittar i butiker nu.
Barnkläder som visade aw15 som jag var mest intresserad av var, marmar, bobo choses, the brand, moderska huset, popupshop. Det finns en outtalad regel, fota inte. Jag gjorde inte det. Tycker att alla märkena forsätter på "sin linje" och som vanligt gillar jag något från alla. Sällan en hel kollektion som jag faller för. Marmar med sin underbara mjuka kvalité, popup med sina djurmotiv, bobo med sin egna coola still, the brand med coola roliga tryck och moderska med sin originalitet. Nytt för mig var ett danskt (såklart) märke,rainbow and snow, fantastiska skor!!! Måste forska vidare om detta märke. Danskarna är helt outstanding när det gäller skor.
Något som gjorde intryck var how to kiss a frog. Tyckte mycket om dem när jag upptäckte dem 2010. Sen har mitt intresse svalnat, lite FÖR romantisk stil för min smak. Men som alltid har jag hittat något plagg jag gillar. Aw15 upplevde jag som lite tuffare i htkaf. Kul! Hittade en liten jacka i bombarjackaModell som just nu är ett måste i höst för min del. Den var både cool och gullig, precis min smak. Det är möjligt att htkaf har "tuffat" till sig redan utan att jag upptäckt det. Finns så många grymma märken att jag lixom "skjutit dem åt sidan" lite. 
Vi lunchade med bästa Jessica från regnbågens barnkläder. Hon har och kommer fortsätta ha, dessa supercoola lampor hos sig. Tips!👌

Sen susade vi förbi Malin på kids agency, som hade sin monter för mp-socks och maxomorra. Mp kommer med att par glittriga strumpbyxor till hösten som jag MÅsTE ha! De kommer vara ultimata till Isabells mini rodini jacka med oreange tigrar på. Isabell fick en gullig klänning av Malin, från freds world. Hon älskar den! Det första min lilla känsliga 2.5-åring sa när hon provade, "mamma! Den e så mjuk!" Hon ville inte ta av den! Ville sova i den! När jag till slut lirkat av den, hytte hon med fingret mot mig o sa "mamma! INTE tvätta! Ska ha imorrn på förskolan" kan varmt rekomendera om du har ett barn (som isabell) är känslig för sömmar, strävhet, sitta åt etc.

Här är ett axplock av grejer jag såg och gillade, men såklart noterade jag inte från var?! Haha! Bättre förberedd nästa Formex.
Ok, fast detta är littlephant, det vet vi ju.Dödskär i denna. Mayby Some day....
kudde man blir glad av.
sängkläder man vill sova i.
filt och kuddar man vill ha på en gosig uteplats.
marockanska skinntofflor man vill sätta ner solbruna fötter i.
marockanska skinntofflor man vill sätta ner solbruna fötter i, som jag gick hem och köpte på eBay för 208kr inkl frakt.👌 
Och det var det.
Formex nästa år? Absolut om jag får möjlighet.
Happy friday!
Kategori: Attack hemma kidmattack
Taggar: Formex barnkläder bobo choses danska barnkläder freds world how to kiss a frog kids agency marmar moderska huset organic cotton the brand

Mot Formex

Idag ska jag få gå på Formex. Aldrig varit förut. Ska bli mycket roligt. En av mina närmsta vänner har bjudit med mig och jag agerar 

 ällskapsdam åt henne när hon är där för sitt jobb. En hel dag med inspiration och fin vän.
Lucky lucky me.

Think outside the klyschiga Box de Lux

Ja, jag har ju skrivit förr om kreativitet. Vad det betyder för mig.
Just idag ställdes jag inför ett bra exempel. 
Åkte ifrån min livsnödvändiga medicin. Dåligt. Kom på att jag har ju mer på recept! Bra! Bara susa till närmsta apotek o hämta ut!
Men.....
Min man har min legitimation i sin ficka på sina jeans, och han är på jobbet. Ridå.
Måste åka hem? 
Nix, vägrar. 
Så.....jag ber honom fota mitt leg, ringer sen till det tilltänkta Apoteket, förklarar snällt min situation. Och javisst! De hjälper mig! De vet att det kommer in en yr glömsk person med sitt leg fotat i mobilen. 
Kanske ingen stor grej. Men poängen är : låt oss skuta tänka att saker inte går! Låt oss tänka gott om andra! Låt oss prova och se utanför det som är bestämt.
Happy medecation!


När jag fyller på min hjärna.

Jag tror att alla behöver något som "fyller på". Någonting som får oss att le, må bra i kroppen, bli glada, engagerar oss. 
Ja, alltså bortsett från familj och vänner.
En del spelar golf, några simmar, vissa samlar på frimärken, kanske sjunger somliga i kör, eller syr egna kläder.
Jag gör smycken. 
Jag har alltid varit intresserad av smycken. Redan som 13 åring (då man fick välja syslöjd eller träslöjd, jag valde träslöjd) så utmanade jag min träslöjdslärare med att jag ville göra en berlock i trä, en sån man öppnar och kan ha foton i. Den blev tyvärr aldrig helt klar, och delarna är borttappade sen många år. Synd, hade gärna fortsatt på den nu.
Har alltid gjort smycken, av trä, sten, plast, pärlor m.m Alltid sett möjligheter i alla olika material och exprimenterat mig fram.
För cirka 10 år sedan gick jag slutligen en kvällskurs på folkuniverstetet, silversmide.
kommer aldrig glömma min första lektion. Första uppgiften var att göra en slät enkel ring. Min kurskollegor frågade mig hur många kurser jag gått innan. Och min lärarinna sa att hon aldrig sett någon gå in i en verkstad och förstå materialet och verktygen så fort. Jag själv var helt inne i mitt ring-makande. Det var bara jag och min ring, inget eller ingen annan var viktig just där och då. Jag ville aldrig att lektionen skulle ta slut. Veckans höjdpunkt. 
Efter den lektionen ringde jag min pappa. Henförstod mig exakt, på pricken. Antagligen för att han själv var en extremt kreativ person och kunde förstå hur viktigt det är att få "göra" när kreativiteten sitter i händerna. Jag ser det som ett behov för egen del, precis som jag behöver andas, sova, äta, så behöver jag jobba med mina händer. Jag tynar bort annars, näringsbrist lixom. Att göra smycken för mig, ger mig mer än det tar. Jag fyller på med gott i livet i en verkstad, på alla plan.
Efter det samtalet med pappa (där han andades ut och sa nåt i stil med, "nu känner jag mig lugn, nu har du hittat hem") så åkte pappa och jag till en butik på söder och köpte en mindre verkstad till mig. Pappa hade målat och sålt tavlor, och budgeterat för inhandling av verktyg och silver till mig. Han överskred sin budget.....men det fanns ett villkor. Jag fick lova honom att aldrig sluta jobba med mina händer. Det har jag inte gjort.
Så, de smycken jag vill ha, de gör jag själv. Jag fortsätter att bygga ut min verkstad i form av nya verktyg, utvecklar och lär mig nya tekniker. Säkert helt tokigt och fel ibland (kanske ofta till o med) jag googlar och läser på och fråger de jag känner  eller möter som kan. Sen provar jag mig fram.
Här är ett halsband. Mässing, silver och det svarta är oxiderat silver.
För cirka sju år sen drog jag ut en enorm visdomstand, och eftersom jag är lite som jag är, så bad jag om att få spara tanden. Nu över jag på att gjuta i silver (nyinköpt gjutset) oc gjöt av min gamla visdomstand. Detta är resultatet.
Här är avgjutningar av en annanas till barbie från 70-talet. De är i massivt silver och jag älskar tyngden! Tycker mycket om smycken som är "grova", inte perfekta.
Den 8:e januari gjorde jag dessa. örhängen med franska liljan på.
Jag har också provat på att göra fotosmycken. Inte riktigt min stil egentligen, men kul att prova. Barnen är prickiga för att jag har haft silverstofft i. Den här typen av smycken ligger och "gror" lite, så snart kommer det poppa upp nya ideer. För så är det, helt plötsligt kommer jag på en ide som jag måste prova. Det är inte alltid det blir som jag tänkte mig, ibland bättre och ibland blir det katastrof, och vissa grejer gör jag om flera gånger innan jag blir nöjd.
Summan är, att detta är så jäkla roligt! Vill du se mer, kan du kolla in M.A.D_attack på instagram.
Glöm inte att "fylla på".
M.
 
 

Vem addar du på Facebook?

Nu har ju facebook (fb) funnits i några år.
Jag har själv varit med från ganska tidigt, 2005. Mycket har hänt sen dess och forumet att har utvecklats och används annorlunda och mer nu. Mycket på grund av smartphones skulle jag gissa. Jag upplever att alla använder facebook väldigt olika. En del för att nätverka inom sitt yrke eller intresse, andra för att hålla kontakten, vissa för att maknadsföra sig själva, några för att kunna uppdatera sin familj (som bor långt bort) om barn och barnbarns vardag. And so on.....
Alla olika.
Jag vet vissa som addar alla de träffat, även om det bara är en gång, några rensar sin vänlista kontinuerligt och tar bort såna som de ej haft kontakt med inom en viss tidsram, några väljer strikt bort arbetsrelaterade relationer, andra har bara sin familj ovh absolut närmsta vänkrets på sin vänlista. 
Detta är ju helt upp till var och en hur man vill använda sin facebook. Precis som det är upp till var och en vem man vill ha i sin telefonlista i sin telefon, eller vilka addesser man är intresserad av att ha i sin addressbok. För jag personligen ser facebook som en förlängning av min telefon/addresslista jag har i min telefon, typ. Och det finns ju ingen som kan ha en åsikt om det! eller?......
Så är det ju förståss, att många har åsikter, bli sårade, ifrågasätter tyst för sig själv. etc. "varför är hen vän med den och inte mig?" "varför tog hen bort mig?" "varför svarar inte hen ja på min vänförfrågan?"
Jag vet svaret! ALLA använder facebook OLIKA! inget mer än så.
Personligen har jag aldrig begränsat mig alls på facebook, men har på senare tid börjat fundera i dessa banor.....
Vilka vill jag ha på min vänlista? vilka är mina vänner? hu vill jag använda min fb?
Tankarna sattes igång när jag fick ett fint meddeland privat på facebook, av en ganska ny vän, som förklarade att hen tänkte ta bort mig från sin vänlista. För att hen ville bara ha sin familj och närmsta familj på sin facebook. Hen bad mig att inte ta illa upp, vilket jag absolut inte gör såklart. Efersom jag vet att alla använder sin fb på just olika sätt. Det handlar om intrigritet. Och det ser olika ut för alla, det bör respekteras tycker jag. Hu man hanterar sin Facebook är en högst privat sak.
Det är mycket som börjar få kontur runt mig.
Happy sunday!
 
 
 

Lite nytt till våren.

Precis när det börjar bli lite vitt ute (bitvis) så börjar jag tänka vår till barngarderoben.
Isabell har fått ett par danska angulus i guld/rose.
De är så fina. känns att det är bra kvalite. här i en tänkt outfit, slitna men älskade tights från lindex samarbete med littlephant. T-shirt från en liten butik i Sundbyberg. Koftan i svart glitter är från mini a ture. 
 
Filippa har fått tights och klänning från marmar. Tightsen är supermjuka! 
Filippa Fick även ett par jättecoola chinos från scotch n rebelle. REA-shopping. Jag tycker scotch gör supertuffa grejer, men priserna är lite tokiga. Ok att det är kvalite, men känns helt orimliga priser. Upplever scotch som mkt små i strlk. Köper strlk 6 år till min 4.5-åring.
Isabell har fått ett par tights från nova star, vårt första och hittills enda plagg från NS. Hon älskar dem! Jag upplever dem mkt stora i strlk. här strlk 92 på min 2.5-åring.
Oftast gillar jag inte att bland väldigt mönstrade plagg. Men denna kombinationen tyckte jag om. Isabell har lånat Filippas blus från aya naya, strlk 5 år. blev superfint oversize på Isabell.
 
Jag vill gärna se ss15 från hummel. Någon som sett något?
Hittade de här supercoola på rean just nu på stylepit.
De gjorde mig nyfiken på vad som kommer till våren. Gillar hummels modell (vi har flera stycken här hemma) och att de ofta är så coola färger. Tuffa sneakers helt enkelt.
 
I övrigt så har jag bestämt att tjejernas sklkläder blir från mini a tur till våren. Älskar deras färger, och framför allt kvaliten!
 
Som tuff vårjacka har jag inhandlat från i dig denim till Filippa. Första gången vi har ett plagg från IDD, ska bli spännande att "känna på". Köpte den här superfina på rean nu.
Den är både tuff och fin/gullig.  Och en modell som litegrann aldrig går ur tiden. När jag var....yngre, så hade jag en vinröd, och en svart, då kallades de "bomberjacka"
Kommer passa Filippa.
Jag kan tipsa er om att de har superrea på i dig denims hemsida just nu!
www.idigdenim.se
 
Happy shopping!
 

Familjemys? eller?

Så.
Nu är ledigheten med hela familjen över. Tre veckor.
Tre veckor av mycket blandad karaktär.
Imorgon är dagen jag, vi längtat efter här.
Missförstå mig rätt nu, jag älskar min familj mer än jag skulle kunna beskriva i ord. Jag är oändligt tacksam för min snygga, smarta, otroliga man. Kärlek av rang. Våra fina barn, döttrar är något i särklass. Skarpa, smarta, roliga, friska, pigga (förbannat pigga) och de bästa på alla sätt och vis.
Men fy f*n vad det INTE är semester att vara hemma tillsammans 24-7 i tre veckor. 
"familjemys".......eh? Inte hela tiden kan jag upplysa er om. Det är någon som konstant vill något! Någon vill ha ren blöja, dricka vatten, äta en banan, leka med dig, inte klä på sig, byta kläder, laga en leksak, köpa en leksak, berätta något, pärla pärlhalsband, bygga lego, se en film för 387:e gången (tv:n har varit kidnappad i tre veckor av disney. frost/lejonkungen) Någon ska på toa akut JUST när du satt dig för att snabbkissa. en vill inte duscha, en annan vill inte sova, för att sen gå upp 05.30. Maten är äcklig, strumporna i fel färg, vantarna för knöliga, mössan för varm, äpplet är inte skalat, flätan sitter fel med fel gummisnodd i. En är rastlös och roar sig med att reta en övertrött (som inte själv fattar att den är trött) samma leksak som legat längst ner i en bortglömd låda är helt plötsligt den absolut ROLIGASTE leksaken i hela det överfulla barnrummet.  (DRAMA) En vill åka pulka på asfalt och vägrar gå. Och ibland kan en helt plötsligt inte gå alls?!  Ja, ni fattar?!
Det är så otroligt mycket med små barn. Hela tiden. Jämt.
Jag har ibland funderat på om det är något med mig? Är det bara jag som tycker att det är jobbigt? Är jag lite klen? Olämplig som mamma? Inte tacksam? Inte byggd av bullmamma material?
Bullmamma material är jag inte, det vet jag. Men har förstått att det ÄR inte bara jag som tycker att det är jobbigt (bitvis) det är bara det att det inte pratas om det. Det är lite "fult" nästan att tycka att det är jobbigt. Såg en förälder i ett socialt forum, som yppade detta och hen överöstes med tips och råd om hur du "borde vara", hur "du borde" se på saken, vad föräldrarskap innebär etc. Och såklart, "var tacksam att...." 
Säkert är detta i peppande, hjälpande anda. 
Själv kommenterade jag med något igenkännande och en glad gubbe. Fick skratt tillbaka.
Jag tror att det behövs. Lite mindre präktigt allvar och lite mer igenkännande skratt och humor. Oftast behöver en bara höra att en inte är ensam, få ta del av en annan förälders galna, trötta, inte-alltid-perfekta-vardags-historia. 
Vardagskärlek. Dela med er.
Så, jag tycker det ska bli skönt imorgon. Rutiner, kissa färdigt, tänka klart lite tankar och dricka varmt kaffe i egen takt.
Välkommen vardag 2015! i ärlighetens namn!
Hakuna matata och let it go på er!
 
Filippa, Isabell och kusin Elvira. Tjejer som inte ger sig.