När jag fyller på min hjärna.

Jag tror att alla behöver något som "fyller på". Någonting som får oss att le, må bra i kroppen, bli glada, engagerar oss. 
Ja, alltså bortsett från familj och vänner.
En del spelar golf, några simmar, vissa samlar på frimärken, kanske sjunger somliga i kör, eller syr egna kläder.
Jag gör smycken. 
Jag har alltid varit intresserad av smycken. Redan som 13 åring (då man fick välja syslöjd eller träslöjd, jag valde träslöjd) så utmanade jag min träslöjdslärare med att jag ville göra en berlock i trä, en sån man öppnar och kan ha foton i. Den blev tyvärr aldrig helt klar, och delarna är borttappade sen många år. Synd, hade gärna fortsatt på den nu.
Har alltid gjort smycken, av trä, sten, plast, pärlor m.m Alltid sett möjligheter i alla olika material och exprimenterat mig fram.
För cirka 10 år sedan gick jag slutligen en kvällskurs på folkuniverstetet, silversmide.
kommer aldrig glömma min första lektion. Första uppgiften var att göra en slät enkel ring. Min kurskollegor frågade mig hur många kurser jag gått innan. Och min lärarinna sa att hon aldrig sett någon gå in i en verkstad och förstå materialet och verktygen så fort. Jag själv var helt inne i mitt ring-makande. Det var bara jag och min ring, inget eller ingen annan var viktig just där och då. Jag ville aldrig att lektionen skulle ta slut. Veckans höjdpunkt. 
Efter den lektionen ringde jag min pappa. Henförstod mig exakt, på pricken. Antagligen för att han själv var en extremt kreativ person och kunde förstå hur viktigt det är att få "göra" när kreativiteten sitter i händerna. Jag ser det som ett behov för egen del, precis som jag behöver andas, sova, äta, så behöver jag jobba med mina händer. Jag tynar bort annars, näringsbrist lixom. Att göra smycken för mig, ger mig mer än det tar. Jag fyller på med gott i livet i en verkstad, på alla plan.
Efter det samtalet med pappa (där han andades ut och sa nåt i stil med, "nu känner jag mig lugn, nu har du hittat hem") så åkte pappa och jag till en butik på söder och köpte en mindre verkstad till mig. Pappa hade målat och sålt tavlor, och budgeterat för inhandling av verktyg och silver till mig. Han överskred sin budget.....men det fanns ett villkor. Jag fick lova honom att aldrig sluta jobba med mina händer. Det har jag inte gjort.
Så, de smycken jag vill ha, de gör jag själv. Jag fortsätter att bygga ut min verkstad i form av nya verktyg, utvecklar och lär mig nya tekniker. Säkert helt tokigt och fel ibland (kanske ofta till o med) jag googlar och läser på och fråger de jag känner  eller möter som kan. Sen provar jag mig fram.
Här är ett halsband. Mässing, silver och det svarta är oxiderat silver.
För cirka sju år sen drog jag ut en enorm visdomstand, och eftersom jag är lite som jag är, så bad jag om att få spara tanden. Nu över jag på att gjuta i silver (nyinköpt gjutset) oc gjöt av min gamla visdomstand. Detta är resultatet.
Här är avgjutningar av en annanas till barbie från 70-talet. De är i massivt silver och jag älskar tyngden! Tycker mycket om smycken som är "grova", inte perfekta.
Den 8:e januari gjorde jag dessa. örhängen med franska liljan på.
Jag har också provat på att göra fotosmycken. Inte riktigt min stil egentligen, men kul att prova. Barnen är prickiga för att jag har haft silverstofft i. Den här typen av smycken ligger och "gror" lite, så snart kommer det poppa upp nya ideer. För så är det, helt plötsligt kommer jag på en ide som jag måste prova. Det är inte alltid det blir som jag tänkte mig, ibland bättre och ibland blir det katastrof, och vissa grejer gör jag om flera gånger innan jag blir nöjd.
Summan är, att detta är så jäkla roligt! Vill du se mer, kan du kolla in M.A.D_attack på instagram.
Glöm inte att "fylla på".
M.
 
 
1 Cecilia RockBabe Kärvegård:

skriven

Vad häftigt att du har hittat din grej!
Jag älskar också att vara kreativ, det äter liksom upp mig och jag glömmer tid och rum när jag får skapa. Gillar det översta halsbandet.

Önskar dig en skön kväll!

You Rock!!!

Svar: Åh! Vilken fin blogg du har! Massa fin läsning! Exakt beskrivning av kreativitet "äter upp mig" ha en fin dag!
Magriffe Attack

2 MIrjam

skriven

Jag älskar oxå dina smycken, har något på mig nästan varje dag. örhängena och mitt personliga berlockarmband är favvisar

Pusspåre

Svar: Puss påre❤️
Magriffe Attack