Rafflande när en pratar om raffle

Ok. Jag är barnklädesnörd, det har nog ingen missat. Jag är med i ganska många grupper på Facebook som pratar, säljer, byter, inspirerar, just barnkläder. Jag gillar alla grupperna. För att de är olika och ger mig således olika inspiration etc. På sista tiden har det dykt upp raffle på facbook. Jag vet att det är olagligt.
Dock tycker jag att det är roligt med raffel, jag gillart helt enkelt. Men att vara med i raffel är inget för mig, och om jag ska vara ärlig så handlar det inte om att det är olagligt, utan att det inte lönar sig för min del...... jag vinner nämligen ALDRIG någonting, någonsin. Har aldrig gjort i hela mitt liv. tyvärr.
Hur som helst så cirkulerar det just nu artiklar, insändare, blogginlägg på Facebook, om just raffel. Någon/några har velat upplysa om att det är just olagligt, och "motattackerna" på det........det vill jag skriva om här.
Många verkar ta detta personligt. Jag har läst kommentarer som "vem lägger näsan i blöt" "folk har inget liv" " varför förstöra" "vem har tjallat" "vem har öppnat sin käft".......man pratar om att det finns "spioner" i grupper som skvallrar, vars nöje är att sätta dit rafflande småbarnsmammor som ÄNTLIGEN kan få möjlighet att shoppa sånt de alltid önskat och suktat över, till en billig raffelpeng. En del är upprörda över att det skrivs om att plagg går till överpriser i raffel.
Jag förstår ingenting? Varför tar en detta personligt? Vuxna personer som nästa går i taket över att en olaglig verksamhet de gillar belyses. wow.......
Som jag ser det : raffel är nytt och såklart blir det uppmärksammat, eftersom det faktiskt ÄR olagligt. oavsett om det (i mina ögon) är harmlöst.
Det är BRA att info kommer ut om raffel, så att var och en själva kan avgöra om de vill göra det eller inte.
Att det är överpriser.......ja, alltså.......jag är ju en barnklädesnörd själv. Har både sålt och någon gång köpt till överpris.Men begagnade barnkläder för nypris eller mer......måste ju ändå betraktas som överpris? oavsett lixom, eller?
Sen är det ju så, att för någon som ÄLSKAR ett plagg så kan ju just den tycka att det är värt. Efterfrågan styr.
Var och en gör som den vill.
Men dessa hårda ord och konspirerande, misstänksamma inställning. Jag blir trött av det. Här är ett perfekt läge att öppna upp. Free your mind lixom.
Jag är säker på att de som vill raffla kommer kunna fortsätta med det, i slutna hemliga facebookgrupper. Inget har egentligen förändrats, förutom just det att information om att det är olagligt har uppmärksammats.
Kan vi inte bara......försöka se nyktert på saker, istället för att ta allt så personligt?